Estniska spahotell vet hur man minskar tvättbergen

Även ett spahotell i Estland kan faktiskt ha något att lära svenska spahotell. Att jag uttrycker mig så beror på att många kanske tänker att de ligger efter oss här. Men nu tänkte jag berätta om en smart tvättbesparande rutin de använder sig av här på Fra Mare, spahotellet vi bor på i Haapsalu.

På rummet när man checkat in finns förutom en särskild handuk även ett slags lakan (fast tjockare) i samma vinröda färg som handduken. När man går på behandlingar som massage, paraffininpackning, laser- och elektroterapi, kosmetiska behandlingar och pedikyr så ska man ha med sig sitt behandlingslakan. Terapeuten lägger ut det på britsen och man får med sig det tillbaka när man är klar. När man ska ta en vatten- eller gyttjebehandling har man istället med sig sitt badlakan.

Självklart får man en ny handduk under vistelsen om man vill, det är som vanligt bara att släppa det på golvet i hotellrummet så tar städerskan hand om den och byter ut den. Lakanet vet jag inte (det blir ju inte smutsigt av att man legat på det en stund) men det är ändå hygieniskt att man har sitt eget – samtidigt som terapeuten inte behöver byta 8 gånger på en dag – eller vad som nu kan behövas.

Smart och fungerande tycker vi, och även om man är ovan i början kommer man in i det som kund också rätt snart!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier