Spa är för alla – även killar i en billig Jaguar

Ibland när man sitter och pratar i ett sällskap och samtalsämnet faller in på spa, brukar jag fråga dem som påstår att spa inte är för dem, om varför? Senast var när vi i Båstad plötsligt befann oss mitt i en stor avslutningsmiddag med alla tävlandes i Cheap Race, en biltävling som i korthet går ut på att man ska köra hem en mycket billig Jaguar från England till just Båstad.

De jag främst pumpade på svar i denna i mitt tycke intressanta fråga, var några killar i Svenska Jauguarklubben. Efter lite snirklande kom det då fram att den egentliga anledningen verkade vara att de dömde ut sig själva som inte tillräckligt vackra för att visa sig lättklädda på spa (även om man fick läsa lite mellan raderna, de sa det ju inte rakt ut). Jag känner stor respekt för det och kan absolut förstå vad de menade, alla har väl perioder då man inte riktigt känner sig i form och därför inte trivs lika bra med sig själv. Samtidigt tycker jag det är enormt tragiskt att det ska vara så. Spa är ju till för alla!

Det jag missionerar för är ju just hur fler ska hitta fram till spa och komma på att det är en fantastisk källa till att må bra, få njuta och koppla av. Men kan det vara så att en utbredd uppfattning är att det inte alls är tillräckligt folkligt? I så fall är det ju hemskt och då har branschen ett stort ansvar att tvätta bort denna stämpel så att alla känner sig välkomna!

En av killarna menade att ”det ser man ju på bilderna i en spabroschyr att alla är snygga, hur ska man kunna identifiera sig med dem bilderna” (och så tog han ett tag om magen och skumpade den lite upp och ner trots att den inte alls var särskilt stor…). Vidare drev han med sin icke-befintliga solbränna som i ärlighetens namn hade två nyanser; en mellanljus och en vit där gränsen gick på armen i t-shirthöjd… En annan av killarna verkade först slå det ifrån sig, men sen kröp det fram att han hade varit på Yasuragi Hasseludden och att han faktiskt tyckt väldigt mycket om det! Särskilt bra höll han med om att det var med de likadana rockarna som gjorde att man smälte in. ”Maten var god och de där varma källorna var faktiskt riktigt sköna” sa han lite blygt.

Ja de var ju så söta hela bunten att jag bara ville släpa med dem på spa direkt! 🙂 Mest för att just göra det som jag så gärna alltid vill; få fler att inse hur härligt det kan vara när ett spa är bra. För vi har alla rätt att må riktigt bra! Halleluja :-)!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier