Landet kontra stan, spainköp och kryp

Så var man hemma igen. Semesteretapp 1 är slut och vi är åter på östkusten. Det var tråkigt att lämna bästa Spasidan av Sverige men väl hemma igen var det ganska mysigt att återse lägenheten också. Jag hann inte blogga på slutet för vi putsade både in- och utvändigt på det fina sommarhuset vi lånat, och sådant tar tid.

Ett inköpsfynd har jag glömt att visa, kolla vilken söt spabalja jag hittade i den lilla orten Ysby (någon som hört talas om den? Nix trodde väl inte det heller :-)) på det lilla leksaksmuseet som också har en supersöt gammaldags bod och våffelfik. Rekommenderas!

Måste också berätta en lite äcklig, men samtidigt ironisk grej: klarade mig bra från kryp hela semestern :-), myrorna som sprang på mig bet inte, maneterna jag såg i vattnet brände mig inte och ingen mås sket ner mig. MEN. På hemvägen stannade vi till hos sambons syster utanför Linköping och fikade i deras mysiga trädgård…

Visst, det kittlade lite på armen och jag kliade bort ett minimalt litet kryp, men tänkte inte mer på det, förrän vi satt i bilen och fem till likadana plötsligt kröp omkring på mina byxor. När jag kom hem skulle jag skölja upp toppen jag haft på mig och såg då att det i vattnet simmade omkring kanske 20 – minst – sådana där små kryp! Efter sex sköljningar till fortsatte de simma omkring i vattnet så nu ligger toppen i tvättmaskinen. Hoppas den klarar det för den hade fina glittriga tryck och små kristaller på sig…men om inte och det var det värsta som hände på hela resan så visst, låt gå :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier