Det börjar bli dags att packa BB-väskan och självklart kommer jag ”spaifiera” den så mycket som möjligt, för är det något som får mig lugn och avslappnad så är det spamiljö, och att behålla lugnet har jag läst ska underlätta hela förlossningsförloppet.

Vad beror det på? Jo, tydligen kan stresshormoner som adrenalin ställa till det så att dels smärtan känns mer (endorfiner och oxytocin får inte fritt spelrum att pumpas runt i kroppen), dels så att värkarbetet avstannar/saktar ner – och det vill man ju inte.

ALLRA HELST hade jag velat föda ett spa men jag vet ingen som skulle kunna tänka sig att ställa upp med ett behandlingsrum som riskerar att bli nedgeggat av både det ena och det andra, samt att riskera att skrämma övriga gäster med underliga ljud (läs gallskrik…). Jag hade dock gärna erbjudit världens mest udda marknadsföring i gengäld: ett super-inside-reportage från hur jag behöll lugnet hela vägen genom att föda på spa; fatta vilken grej – hade jag varit pr-agent hade jag övertalat min kund; spat, direkt! 🙂 Men trots att jag faktiskt inte frågat något spa (frågan känns bara För udda) så planerar jag nu alltså för det näst bäst jag kan tänka mig; nämligen att spaifiera förlossningsrummet. Här är några exempel på hur det kan göras:

Överst Aroma Creatives egna oljemix ”Balance” med just lavendel och apelsin. Mölleviks havs-CD medföljer i flera av deras produktkit. Underst den nya CD:n från WellnessMusic.

Dofter
…av eteriska oljor som t ex lavendel, apelsin mm. Hittade bra tips just för förlossningen på Aroma Creatives hemsida, läs mer här. Måste bara hitta en elektrisk aromalampa eftersom man inte får ha levande ljus på förlossningen.

Massage
…ska definitivt packa ned en skön olja som min sambo ska få massera bort spänningar på mig med. Jag väljer mellan följande:
*Weledas Lavendelolja (lavendel är en suverän allroundolja som är säker och balanserande, upplever just denna lite rinnig dock och så är det tyvärr opraktiskt med glasflaska),
*Lisen Organics Ringbloms- eller Blomsterolja (väldigt mjuk och skön med somrig doft men kommer gulfärga kläderna fast hade ändå inte tänkt packa det nyaste snyggaste då fläckar av massageolja nog är det minsta problemet under en förlossning!!!)
*The Body Shops Monoï-olja. Är dock lite kluven på grund av att jag tycker doften är himmelsk NU men jag kan tänka mig att den kan ”ta över” och kanske få mig helt anti eller illamående när det är dags. Den är ju väldigt exotiskt blommig och nästan lite söt i stilen.

Musik
…håller på att samla ihop harmoniska låtar som jag kan lyssna på när jag behöver koppla av och vila. Dels har jag många lugna spaskivor, dels funderar jag på att ha med Mölleviks CD med rena havsljud, för vad kan väl vara mer harmoniserande än ljudet av en våg som rullar in? Passande nog kom också en alldeles rykande färsk wellness-skiva från Wellness Music (tidigare Theta) i brevlådan häromdagen. A Touch of Paradise heter den och spelar gör Jonas Angerud. Jag kan absolut tänka mig att låta det här mjuka gitarrspelet få följa med in på förlossningen också. Provlyssna här.

Ovanstående kombinerat med lite sköna kläder, en sparock och gosiga tofflor, min sambo vid min sida och dämpad belysning tror jag kommer att göra susen. Hade jag varit rik Hollywoodfru hade jag hyrt in stans bästa spaterapeut som doula! Hon hade då fått stå och massera tinningar, fötter eller rygg/axlar typ 17 timmar i sträck, men jag tror jag nöjer mig med sambon, faktum är att jag tror jag ska sätta honom i hårdträning redan ikväll! 🙂

4 thoughts on “Min dröm: att föda på spa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier