Väck hyn ur sin vinterdvala och välkomna våren!

Känner ni till det franska hudvårdsmärket Matis? Om inte kan jag berätta att det är ett relativt ungt (grundades 1985), växtbaserat märke med elva produktserier för olika hudtillstånd och –typer, som vunnit flera priser. Linjen ”Matispa” finns på flera spa i Sverige; Yasuragi, Selma Spa+, Vann och Experium. Är du nyfiken på vilka skönhetssalonger som jobbar med Matis i sina behandlingar kan du klicka in på Dermaromes hemsida och söka efter närmaste salong.

Men jag har inte bara läst på om märket idag utan även lärt känna det på det sätt man gör bäst; genom att uppleva det i en behandling! Jag var nämligen inbjuden till Dermaromes huvudkontor för att testa en av Matis ansiktsbehandlingar i kategorin ”Face Print” där varje behandling anpassas individuellt efter kundens hudtyp och behov.

Utbildare Marie Skattberg bedömde att det var fukt jag behövde och skred genast till verket med att få min hormonobalanserade och vintertrötta hy att vakna till liv. Först fick jag en härlig välkomstmassage av dekolletage, nacke och skalp. Jag ääälskar välkomstritualer! De just välkomnar såväl sinne som kropp, gör att man släpper de där spänningarna man har med sig och förbereder för behandlingen. När det gäller Matis visade det sig att deras Face Print innehåller flera lite extra spännande behandlingssteg.

Efter rengöring av ansiktet la Marie en enzympeeling runt både ögonområdet och läpparna för att motverka dålig mikrocirkulation, få bort slagg och narighet i hyn. Just att peela ögonområdet är tydligen ett signum hos Matis och jag tycker det var väldigt smart, varför gör ingen annan det kan man fråga sig? Någon kanske reagerar på att man peelar det känsliga ögonområdet men en enzympeeling läggs ju bara på och varken gnuggas eller skrubbas runt som en vanlig mekanisk peeling. Ansiktet peelades också milt för att huden sedan lättare skulle kunna ta upp de fuktbindande polysackariderna i det efterföljande steget; fuktampullerna.

Marie hade här en alldeles särskild teknik; istället för att smörja på innehållet i ampullerna liksom tryckte hon in det. Hon hade en liknelse vid en disktrasa där huden tydligen bättre tar upp fukten om ämnena pressas in, istället för att bara smörjas på.

När det var dags för massagen var jag så avslappnad att jag fick kämpa för att behålla fokus och ”stanna i rummet” :-). Den sköna doften av vitaminoljan, bestående av bland annat vetekli- och solrosolja förde mig dock tillbaka.

Efter massagen var min hy glödande varm och energifylld. Kanske var det därför steget med masken kändes extra svalkande. Jag fick både en mask på ögon och läppar som kändes väldigt fuktgivande, samt en lila, algbaserad gummimask över ansikte och hals. Gummimask har jag bara fått vid något enstaka tillfälle innan men jag gillar dem verkligen! Först är de svalkande lena, tjocka i konsistensen och skönt inbäddande. När de verkat färdigt har de stelnat till en gummiliknande konsistens som enkelt kan dras bort från hyn. Matis variant innehöll en mix rik på antioxidanter, omega 3 och 6 – baserad på skandinavisk tranbär, lila orkidé, ros och druvkärna.

När resterna torkats bort fick jag avslutningsvis ett skyddande lager av serum, dag- och ögonkräm; allt från den härliga Réponse Jeunesse-serien. Den här seriens syfte är just att ge huden intensivt med fukt, förebygga och behandla de första ålderstecknen i hyn, motverka hudirritationer, balansera och stärka.

Jag är helnöjd och måste säga att det verkligen känns som att teamet Marie & Matis lyckades väcka min hy ur sin vinterdvala och göra den redo för våren!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier