Idag har jag varit på lakritsfestival!

Det var andra året i rad som denna minimässa ordnades. Lokalen var smockfull med lakritsälskare som alla ville prova, veta mer och köpa med sig olika varianter av salt, söt eller helt osötad, ren lakrits. Det fanns lakrits från bland annat Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island, Holland, Italien, Australien och Nya Zeeland. Och här kunde man också få tag i ekologisk lakrits, choklad med lakrits, lakrits-te, lakritsknäckebröd med mera. Eller testa att kombinera lakrits med ost!

På ett podium tronade ett konstverk av lakrits, vi hittade en nystartad lakritsklubb man kunde gå med i, det fanns böcker att köpa samt att stå-upp komikern Zinat Pirzadeh var där och invigde festivalen med sin härliga stil.

Både jag och min sambo är förtjusta i lakrits, men det jag tänkte berätta för er här är inte om smakerna, utan om de skönhetsprodukter med lakrits som jag hittade på festivalen.

Dels har det italienska företaget Amarelli ett lakritsschampo och en lakritsparfym med en rätt så intressant doft, dels såldes ett svensktillverkat läppcerat, en skrubb och en tvål med innehåll av lakrits.

De tre sistnämnda produkterna visade sig vara speciellt framtagna inför festivalen av ingen annan än Lisen Sundgren, örtterapeut och homeopat som även gett ut böckerna Lisens örtspa samt nyligen Lisens indiska spa (båda är otroligt vackra och genomarbetade böcker som bågnar av härlig inspiration, inte minst tack vare Charlotte Gawells fina foton).

Riktigt vad lakrits har för effekt utanpå huden vet jag inte, invärtes har den en laxerande verkan. Man ska akta sig för att överdosera eftersom det kan ge förhöjt blodtryck också. Men i ”lagoma” mängder; MUMS!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier