Hotel Tylösand tänker precis rätt när de satsar på en kom-i-form-weekend just nu. Lite väl snart i tiden dock för den som inte har väldigt fri almanacka. Redan den 13-15 januari går nämligen denna årets kickstart av stapeln, en helg då du helt ska kunna fokusera på dig själv och din hälsa.

God mat, skön sömn och en inspirerande miljö för att de där träningspassen ska bli av. Här sker de dessutom med havsutsikt vilket man även har från en av deras bastur. The Spa som deras anläggning heter, har vunnit flera utmärkelser och jag hör också till deras fans. Utbudet är brett och spat är väl genomtänkt.

Bestämmer du dig för att åka dit vill jag tipsa om deras helt nya behandling Vinoterapi, en antiage-behandling för kroppen med vindruveextrakt. Jag skulle även se till att boka in mig i ett av de sprillans nya rummen i deras strandhus. Jag såg dem i somras under en personlig rundvisning med hotellets VD Elisabeth Haglund. Jag har även fått en inbjudan att komma och testbo dem liksom att testa vinoterapibehandlingen, men jag har inte kommit iväg ännu.

Detta med vinbehandlingar har jag dock prövat på förr, då i Frankrike på världskända och lyxiga Les Sources de Caudalies (läs mer här). Det är effekten från polyfenolerna (en kraftfull antioxidant i druvskalen) som man använder sig av i den här typen av behandlingar.

Hur man än väljer att göra det tycker jag en kickstart för hälsan såhär i början på året är en toppenidé. Det ger motivation och inspiration att komma igång. Själv planerar jag en sparesa till ett av Gran Canarias fina thalassoterapihotell. Jag hoppas planerna går i lås, för då kommer jag snart kunna rapportera från värmen och deras salta vatten om spa och effekterna av thalasso för att komma i form!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier