För ung blandhy: Energising Cream från Matis

Min Dr Babor-kräm Ultimate Repair är slut. Verkligen slut. Inte ens med bästa vilja går det att få ut något mer ur burken. Tro mig, jag har försökt febrilt ;-).

Vadan denna upphetsning över ett faktum som var högst väntat och inte särskilt märkvärdigt kan man ju undra. Jo, det är nämligen den enda kräm som faktiskt någonsin imponerat på mig och gjort någon skillnad.

Eftersom mitt jobb är att testa och eftersom det ramlar in nya krämer med posten hela tiden så blir det ju av naturliga skäl inte direkt av att jag går ut och köper en ny, inte direkt i alla fall (börjar min hy löpa amok så kommer jag dock absolut att göra det – och jag är tacksam att jag i så fall vet exakt vad räddningen är!). Istället gick jag därför nu till mitt krämförråd och valde ut en ny burk som ska hårdtestas. Valet föll på Energising Cream från Matis Réponse Vitalité-serie.

Det är 50 ml i burken som kostar ca 550 kr. Texturen är lätt, silkeslen och nästan lite geléaktig. Doften är fruktigt fräsch, väldigt god. Den genomskinliga burken som är rundad undertill är orange i sin inre behållare vilket får mig att tänka på en apelsin! Och det passar ju bra med den fruktiga doften :-).

Den här krämen sägs stimulera och stödja cellernas egen funktion så att de kan ska kunna stå emot yttre påfrestningar bättre. Egentligen ser jag nu att krämen är tänkt till en ung blandhy, och som Spa By Us-tjejerna upplyste om i TV4-inslaget: såhär års är det inte vattenbaserade krämer vi ska ha då de kan frysa på huden, och denna upplevelser jag som en fuktighetskräm främst.

Så hm, mitt val var kanske inte helt klockrent för säsongen men samtidigt tjatar alla hudterapeuter jämnt om att min hy behöver fukt fukt fukt så jag gör ett försök och funkar det inte får den väl gå i idé till våren och så byter jag.

Återkommer när jag vet om resultatet är positivt eller negativt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier