Halvvägs till jul kommer Lucia och lyser upp vår tillvaro med ljus i håret och sin vita dräkt. Visst är det mysigt och hoppingivande i allt decembermörker?

Mitt mest passande spatips som vore värdigt Lucia själv och tiden som sådan nu, är därför en massagemetod som utförs just med levande ljus.

Första gången jag provade denna behandling var på African Relax, familjespat på Vildmarkshotellet i Kolmården. Massage med olja från brinnande låga stod det på menyn och jag fastnade direkt för den kittlande titeln. (Tyvärr tyckte jag inte att upplevelsen riktigt motsvarade mina förväntningar. Det var en bra massage men eftersom jag låg på mage när terapeuten droppade ner det smälta massagevaxet på huden märkte jag inte av något annorlunda. Det hade varit fint om hon hade visat mig och låtit mig dofta på det brinnande vaxljuset först..).

Jag vet att Dharmazone i sitt nya behandlingskoncept SabiSands, som släpps i januari och kommer ta kunden till Afrikas värme och läkande element, använder ett ekologiskt vaxljus till massage. Yrsnö heter ett företag som både utbildar i och ger spabehandlingar. För den intresserade kan det vara värt att kolla med dem också. Ja, denna ljusmassage finns alltså på flera håll men man kan också själv skapa en njutningsfylld sparitual hemma med ett massageljus. Varför inte till exempel ge din partner denna behandling som en vacker och omtänksam julklapp?

Aroma Creative har till exempel försäljning på nätet av olika massageljus för hemmabruk. Ljusen består av ekologisk sojavax, näringsrik kakao- och sheasmör samt kallpressade mandel- och jojobaolja. Dofterna kommer från eteriska oljor. Ljuset på bilden här intill kostar 299 kr och hur det används kan man läsa om på hemsidan.

En riktigt ljus och härlig Lucia på er!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier