Jag har just blivit intervjuad av nyhetsbyrån TT. De ville ställa frågor om spa. Och jag hade mycket att säga förstås!

Till exempel tycker jag att spa i Sverige på flera håll har blivit en fråga om uttryck och design, besökarna kommer mer för att ”titta på väggarna” än de kanske förstår att ta för sig av den hälsokunskap som finns tillgänglig. Men, det är inte bara deras fel. Spana måste också vara tydliga med att poängtera hälsosyftet, och även paketera behandlingarna så.

Överlag tycker jag att många spa i Sverige sneglar för mycket på varandra, det är lite same same när man åker runt. Personligen kan jag tycka vissa är lite tråkiga men samtidigt ska de inte bort. Alla trivs inte på ett hyperdesignat flådigt spa som blänker och glittrar eller riktar sig mot ”det vackra folket”. En bastu och en pool kan räcka för många som tycker att en enklare miljö känns hemma och trivsam.

Jag hoppas i alla fall vi får se mer av hälsosyfte på flera spa framöver. Och så ska man komma ihåg att spa är en helhet av allt det vi behöver för att fungera och må bra; näringsrik kost, rörelse, mental avkoppling och beröring…

Slutligen så tror jag terapeuten får allt större betydelse i framtiden. För precis som jag skriver i min bok ”Spaterapeutens 10 budord” så blir inte kundens upplevelse bättre än den som terapeuten förmedlar. När man väl ligger där med slutna ögon på det tjusiga spat med namnkunnig design för miljoner så är det trots allt bara mötet med terapeuten som räknas och avgör; behålls fokus, får du som kund vara i centrum, är terapeuten närvarande i sinnet och skicklig och får du en njutningsfylld stund?

Artikeln jag blev intervjuad till skickas ut till cirka 60-80 tidningar (!) i landet som sedan avgör ifall de ska trycka den eller ej. Så, kanske kommer du plötsligt bläddra upp den en dag och kunna läsa lite av vad jag tyckte och sa! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier