Från gråhårig mus till rysk prinsessa

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Jag måste berätta också om de hårbehandlingar jag gjorde på Fra Mare, eller hur det gick till när jag gick från gråhårig mus till rysk prinsessa i stilen 🙂 . Det kanske inte direkt främjade min hälsa men det främjade definitivt mitt humör – så jag räknar det som välmående i alla fall!

Dels färgade jag min utväxt och dels klippte jag mig. En dag färgade jag också ögonfransarna. Nu har i och för sig naturen varit vänlig nog att ge mig mörka fransar i mig själv, men när man färgar dem blir de så intensivt svarta vilket jag tycker är jättesnyggt! Därför brukar jag passa på när tillfälle ges, särskilt efter sommaren då det yttersta på fransarna tenderar att ha blivit solblekt vilket får dem att se kortare ut, och det vill man ju inte…!

Förutom att terapeuten inte hade den bästa avtvättningstekniken (attans vad det sved!) så blev resultatet kanonbra. Priset kunde jag verkligen inte heller klaga på; 55 kronor!!!

När jag skulle färga håret så la jag mig faktiskt i frisörens färgval. Det visade sig vara rätt; färgen blev perfekt. Hon lät det först sitta lite för kort tid dock och ville därför själv göra om det vilket hon fick. Det tog förstås extra tid och kändes onödigt (det hade varit bättre att låta färgen sitta i 20-25 minuter från början än en kvart med risken att göra om som det blev nu) men slutresultatet blev i alla fall helt perfekt och det kostade mig bara 270 kronor! Alla som färgar håret regelbundet vet hur dyrt det är att göra det på salong i Sverige…

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Klippningen var verkligen spännande. Mina killar (en äldre och en yngre :-)) hade klippt sig dagen före då jag sett hur duktig frisören, som var från Ryssland, var. Kan inte minnas när min man var så snygg i håret sist! Även sonen blev hur fin som helst och det var perfekt längd. Jag var därför nog med att få samma frisör.

Hennes teknik var minst sagt spännande; hon kammade inte mitt långa hår nedåt som alla vanligtvis gör utan uppåt och åt alla möjliga håll. Hon var mycket noga och lyssnade verkligen på min instruktion att jag bara ville toppa det men att min lugg på utväxt måste klippas in i de övriga längderna. Jag blev mycket nöjd.

Som grädde på moset gjorde hon en rolig sak; istället för att föna det så flätade hon håret i en uppsättning värdig en festkväll! ”Rysk prinsessa”, sa frisören, ”estnisk folklore” tyckte min man. Inte vad jag brukar ha men fint ändå! Allt inklusive tvätt gick på 157 kronor. Som hittat!

Foto: Kristofer Scheiderbauer

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier