Termarium, Orquidea Club Spa

IMG_20160409_183733_low
Utsikt från vårt hotellrum på Orquidea! 180 grader Atlantvy! 🙂

Denna vecka jobbar jag från Gran Canaria, ett resmål dit jag gärna åker med familjen om våren. Faktum är att ön (eller öarna…de andra Kanarieöarna är också fina!) funkar året om men oftast har det blivit så att vi åker hit precis i i brytningen mellan vinter och vår när sol- och värmesuget är som störst.

IMG_20160409_170459_low
Spat har ytor både ute och inne.

Vi bor på flera olika hotell denna gång och gör research om barnfaciliteter vilket kommer resultera i en artikel så småningom. Det första hotellet vi bodde på i ett par nätter heter Orquidea och ligger i ett område som heter Bahia Feliz. Här finns flera andra familjevänliga anläggningar också som går att boka genom Fritidsresor.

En dag när vi precis kommit upp på rummet efter att ha besökt Bamseklubben knackade det på dörren. Där stod en dam med ett presentkort till spat intill! Vilken trevlig överraskning, så otroligt lyxigt! 🙂 Vem jag skulle tacka visste jag inte så jag skickar ett TACK här!

Det lustiga var att jag precis hade gått och tänkt att det hade varit skönt att göra ett återbesök (för jo, jag hade varit på Orquidea Club Spa förut och fått behandling) men gick och velade och drog på det…hade jag tid eller inte… Nu var valet lätt – på med bikinin, ner med en kam och hårsnodd i väskan och med övriga familjens tillåtelse var jag inom ett par minuter iväg till Orquidea Spa Club.

IMG_20160409_170251_low

På spat var det kö och när jag väl kom fram visade det sig att man var tvungen att använda badmössa – som inte ingick i presentkortet men som de sålde. Tyvärr gick det inte att sätta upp kostnaden på rummet för spat drevs inte av hotellet, och plånboken hade jag inte med mig. Det var bara att gå upp på rummet igen, ner igen och sedan köa – igen…

IMG_20160409_170742_low

Ett missförstånd uppträdde också angående min fråga om dryck. ”Går det att köpa dryck där inne?” undrade jag. ”Nej, man får inte äta eller dricka i spat” blev svaret. Jag blev ganska frustrerad, vad var det här för spa? I ett varmt land, i en ännu varmare spaavdelning med bastur och poolmassage är det ju superviktigt att man dricker för att inte börja må dåligt! Till slut kom det dock fram att det fanns vattenbehållare där man bara kunde ta vatten när man var törstig, alltså var dryckesinköp överflödigt.

Nu var lite av mitt spahumör skadat men när jag väl bytt om och trädde in i deras termarium som de kallade de, återfann det sig snart 🙂 . Om ni åker hit så ska man gilla bubbelpooler och undervattensmassage för att det ska vara värt besöket. Det finns två bastur; en ångvariant och en torr. Torrbastun var så sliten att jag trodde jag skulle braka igenom bräderna man satt på, men det hände i alla fall inte mig, kanske nästa gäst…

IMG_20160409_171051_low

Det som är härligt med detta bad är att det är utomhus fast delvis under tak. Det finns vilsängar både i skuggan och i solen och poolerna är i tre nivåer. Förutom kobror och olika massagestrålar uppifrån finns sittplatser med undervattensjetstrålar som masserar kroppen från flera håll.

Själv är jag inte så förtjust i denna typ av massage (hela min kropp börjar klia) så även om det säkert är nyttigt och bra för cirkulationen i kroppen så ägnade jag mig mest åt att simma i det varma vattnet efter att ha testat ett par olika massagestationer.

Vid mitt förra besök prövade jag en massage som jag vill minnas att jag njöt mycket av. De hade i alla fall då också watsu, en avslappnande behandling där terapeuten är med klienten i vatten. Nu hann jag inte med det denna gång men besöket gjorde ändå nytta och jag kände mig mycket mjuk och avslappnad i kropp och muskler efteråt! 🙂

Priset för ett besök på 2,5 timme kostar 20 euro och då ingår:

  • Hydrotherapipooler med olika vattenjetstrålar; under vattnet, svannacke, kobror, vattenbäddar.
  • Stor jacuzzi med havsutsikt
  • Hammam med aromaterapi (eucalyptus)
  • Torrbastu
  • Upplevelsedusch
  • Relaxområde med solsängar

One thought on “Termarium, Orquidea Club Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier