Sitter här med en blåbärs- och banansmoothie och funderar på att kökstermometern igår morse visade på över 40 grader (visserligen i solen), idag visar den 18 grader. Tvära kast, men säkert är värmedroppen bra för min förkylning som jag lär få bättre bukt med när det inte är så jättevarmt.

Tänker också på att jag har grymt dåligt samvete för att jag inte bloggat på flera dagar och lämnat er hängande. Ska försöka kompensera lite för det nu. Angående helgen på Torekov Hotell som jag skrev om förra veckan så var den kanonbra, men temat var ju golf så spa blev det inte mycket med. Det fanns inte en minut över, jag lärde mig nämligen konceptet Vision54!

Passade i alla fall på att fråga damerna som höll i kursen, Lynn Marriott och Pia Nilsson (världskända golfcoaches på absoluta toppnivå!), om de hade något favoritspa. De nämnde två: The Sanctuary i Phoenix och Four Seasons på Maui. Jag kollade in dem på nätet just och ingen skulle då behöva fråga mig två gånger innan jag tackade ja till att åka dit – ser helt lovely ut! 🙂

Båda dessa spa har olika vattenterapier. Pia berättade till exempel om den behandling hon provat på Maui; Aquacranial. Iförd våtdräkt utförs behandlingen i havet där terapeuten håller i klienten och masserar/manipulerar muskelspänningar som ansamlats. Beskrivningen av närheten till vattenelementet, den viktlösa känslan när man flyter och vågornas smekningar påminner mig om Centralbadets vattenmeditation. Den har jag provat och var mycket positiv till. Ett bra alternativ alltså här på hemmaplan.

Watsu i poolen på Sanctuary.

One thought on “Blöta spatips på andra sidan Atlanten

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier