Ocean Beach Club wellness och spa

IMG_20160410_125146_1
O.B.C. ligger precis vid Playa del Cura på Gran Canaria.

Vi har verkligen haft en härlig vecka på Gran Canaria! Sol, sol och mera sol – och det är ju en av alla anledningar till att man åker dit; sköna temperaturer och solen! 😉

Det andra hotellet vi bodde på var Vings nya koncepthotell Ocean Beach Club. De har ett på Kreta och ett på Gran Canaria. Hotellet är det tidigare Sunprime (bara för vuxna) men nu vänder sig konceptet alltså till familjer.

Ocean Beach Club är ett riktigt läckert hotell. Vitt, fräscht och med snygg, somrig inredning och en stor pool i mitten av området. Om man som vi hade turen att få tag i en av de nedre sviterna vid den långsmala sidopoolen kunde man dessutom gå direkt från rummets terrass ner i poolen som delades av flera intilliggande sviter.

_MG_3085_low

Detta kallas swim out och har på bara några år blivit väldigt populärt. Vi förstår varför, bättre semesterkänsla får man leta efter! Vi stortrivdes verkligen och jag kände direkt att detta var ett hotell jag gärna återvänder till. 🙂

Inte tyckte jag om hotellet mindre när jag upptäckte skylten ”wellness”! Det visade sig att de hade en behandlingsavdelning med fin spakänsla. Full spaavdelning med pool och bastu var på gång men fanns inte ännu.

spaentre
Spareceptionen gav redan skön spakänsla… Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Än en gång hände samma sak: jag satt på rummet med en spabroschyr och funderade på om jag inte borde testa en behandling trots allt, då det knackade på rummet och en dam kom in och meddelade att jag var välkommen att pröva en massage på spat om jag ville! OM jag ville, självklart, och snart var en tid bokad till samma eftermiddag 🙂 .

_MG_3096_1
Bernie & Lollo rockar loss på barnklubben!

Extra roligt var att det fanns Lollo & Bernie-behandlingar på menyn. Lollo & Bernie är Vings maskotar eller figurer för barnen, ungefär som Fritidsresor har Bamse och Apollo har Polly & Mino. Och inte nog med det, till min glädje var behandlingarna för barn från fem år (vilket är det yngsta jag sett, vanligtvis brukar barnbehandlingar börja runt tonåren eller i alla fall från åtta år eller något sådant).

Jag frågade Isac, vår femåring, om han ville testa och först sa han att han ville fundera men sedan sa han ja. Jag bad då att vi skulle få våra behandlingar samtidigt, mor och son, i samma rum, och det gick bra. Det kändes bra både för mig och för Isac och lite senare på eftermiddagen gick vi mycket förväntansfulla till spat.

Våra två terapeuter Jaana och Paula var mycket vänliga och lugna till sättet. Vårt rum var rymligt, mysigt och mörkt med svarta stenar på väggarna och en orkidé i en vas. När vi installerat oss och slutit ögonen började massagen, mjukt och varsamt. Jag gissade att det var lika skönt för Isac och Jaana som tog hand om honom viskade hela tiden med lugn röst. Hon hade verkligen fint sätt med barn!

Snart spred sig en chokladaktig vaniljdoft i rummet från den olja som användes till Isacs massage. Jag hade redan innan fått reda på att det var en olja från svenska Maria Åkerbergs produktserie Deep Skin Organics, ett märke de använder (det andra är Decléor).

Även till min massage använde terapeuten en ekologisk massageolja från Maria Åkerberg; en med lavendel vilket jag tyckte passade bra, jag ammar ju och hade inte velat ha några starkare eteriska oljor i omlopp i kroppen just nu.

IMG_6870_1
Isac och jag njuter av avkopplande massage på Ocean Beach Club Spa & Wellness-avdelning. Foto: K. Scheiderbauer.

Hela behandlingen var mycket skön, mjuk och varsam men ändå med lätt bearbetning av muskelknutar och stelhet. Efter en graviditet, förlossning och eftertid finns det en hel del av just detta, knutar och spänningar (!), så massage var mycket välkommet och efterlängtat!

Efteråt när terapeuterna smög ut och jag satte mig upp såg jag att Isac sov, ja han sov verkligen! Det var knappt att jag fick liv i honom, så avslappnad var han. 🙂 Så småningom gjorde jag så att jag lika mjukt och försiktigt viskade åt honom samtidigt som jag torkade av honom de sista glansiga resterna av den varma chokladoljan med en handduk.

Efter en stund när vi klätt på oss stapplade vi ut lite vimmelkantiga och så där skönt trötta som man blir av djup avslappning. Väl ute fick vi vatten och Isac fick en liten mjukisfigur av Lollo av sin terapeut. ”Lollo kom förbi med den medan du sov” förklarade hon. 🙂

Med tanke på fem- och sexåringars hoppande hormoner och att de rent allmänt kan ha svårt att sitta still och ta det lugnt var detta en ypperlig idé och behandling tyckte jag, särskilt när det gick att kombinera som en barn+föräldermassage. En 25 minuters massage på Ocean Beach Club kostar 41 euro.

Vi tackar för en skön stund och rekommenderar varmt ett besök till alla som åker till Ocean Beach Club!

_MG_3191_1
Träningsinstruktören Amanda här flankerad av ”våra” terapeuter Jaana och Paula.

3 thoughts on “Ocean Beach Club wellness och spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier