Lite musikterapi är väl inte ett så dumt sätt att hantera en måndagseftermiddag på eller vad säger ni? 🙂 Jag skojar lite för den där terapin får jag nog stå för själv, men musik ska dagen i alla fall innehålla! Jag är nämligen inbjuden att närvara vid Polar Music Prize Award…

Musikeliten kommer vara där, Kungen – och så Spabanken då :-). Tvivlar på att de har någon kategori för wellnessmusik men man vet ju aldrig. Det har ju blivit både populärt och rätt stort. Faktum är att musik överhuvudtaget som inslag i olika behandlingar och inte minst spamiljön har fått allt större betydelse.

Säkert känner ni till att många pooler har undervattensmusik så att man kan flyta omkring och bara njuta av att med öronen under vattenytan ligga och lyssna till avkopplande toner. Vissa behandlingar använder också musiken som ett terapeutiskt komplement, där syftet är att man ska varva ner och känna sig harmonisk. Musiken väljs också ofta med stor omsorg till de träningspass som hålls på spaanläggningarna, och självklart blir tempot och uttrycket ett helt annat beroende på om den ska matcha en klass i tai chi och qi gong, eller boxercise och step up.

Hur som helst kan vi nog lugnt konstatera att musik är lika viktigt för oss som syre, vatten, sömn och mat -ett slags själens föda som vi kan använda för att komma i olika sinnesstämningar och må bra!

Musik av Peter Gabriel (årets vinnare av Polar Music Prize) i spaenheten ”Relaxing Pod” – kanske en lyckad kombination?

Här är några tips på behandlingar där ni ska vara extra uppmärksamma på ljudet/musiken…

• Färgterapi-session på Yasuragi (du får lyssna på särskilt utvalda klassiska stycken medan du ser på olika färger, se tidigare inlägg här på bloggen).

• Relaxing pod på Varbergs Kurort eller Strömstad spa hotell (här får du massage och doft-, ljus- och färgupplevelser samtidigt. Den uppmärksamme kan även höra naturljud som en humla som tycks vara inne i själva poden!)

• Liquidrom i Berlin (mycket speciellt spa/bad där man utöver DJ i anslutning till flytpoolen ofta har livemusiker som spelar).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier