I helgen kryssade jag med Birka. Det var säsongens sista långkryssning med dem, från fredag till måndag, från Stockholm till Polen, vidare till Visby på Gotland och sedan tillbaka till Stockholm igen med ett kort mellanstopp i Mariehamn på Åland.

Sista morgonen började jag med en härlig aromamassage i deras Aqua Spa. De hade ett tillfälligt erbjudande jag inte var sen att nappa på; 325 kr istället för ordinarie 425 kr för en 25 minuters aromamassage. Det är alltid värt att ta en behandling ombord eftersom man då automatiskt får tillgång till spaavdelningen Aqua Spa dit inträdet annars kostar 195 kr eller 295 kr beroende på vilken dag man kryssar.

Aromamassagen var – som jag visste – en väldigt mjuk massage. Den började med att jag fick välja olja efter vilken doft och effekt som tilltalade mig. Jag gillar sådant, när man får vara delaktig i behandlingen, men här var det svårt för oljorna doftade nästan ingenting vilket ju är ovanligt för en doftolja. Jag valde i alla fall den uppiggande varianten eftersom jag hade hela dagen framför mig, med en olja som innehöll olika citrusfrukter.

Babor som är det märke de använder på Birkas spa hör till mina favoritmärken, men efter behandlingen släppte terapeuten en bomb; den svenska agenturen Garm ska sluta med Babor!!! Därmed inte säkert att det försvinner från den svenska marknaden men kanske från flera av de spa som har det idag, who knows….

Babor är kanske inte lika känt som Decléor, Matis, Kerstin Florian och andra spamärken men minst lika bra. Ja, som sagt – det är mitt personliga favoritmärke. Både för innehåll i produkter och spamenyn som jag tycker är innovativ, rolig och effektfull.

Birka verkade inställda på att byta spamärke. Plötsligt förstod jag tävlingen jag sett i receptionen; ”vilket produktmärke tycker du saknas på Aqua Spa”? De söker ett nytt…ska jag göra en gissning om vilket det blir? Elemis kanske.

Bye Bye Babor…ingen mer taxfreeshopping, tokiga marackas-behandlingar, snöpeelingar, brasilianska Beleza-dofter eller avslappnande Scen Tao…troligtvis inte på Birka i alla fall.

2 thoughts on “Babor lämnar Birka?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier