Babor, kärt återseende ombord på Birka

Spabehandling
Ansiktsbehandling ombord på Birka. Foto: Birka Cruises.

Hudvårdsmärket Babor släppte igår en pressrelease om att de från och med januari 2016 lanseras på kryssningsrederiet Birka Cruises.

– BABOR är ett selektivt märke som passar väldigt bra hos Birka Cruises som därmed blir vårt första kryssningsfartyg där vi finns representerade, säger Ewa Goos VD BABOR Sverige.

Att det är fråga om en återlansering, att det inte är första gången de funnits på Birka, står det inget om.

Jag söker på min egen sajt (bästa faktabanken! 🙂 ) och hittar spår av inlägg om Birka och Babor så långt bak som 2007, kanske startade samarbetet ännu tidigare. Fartyget Birka Paradise levererades 2004, men från början fanns mig veterligen inget spa i den bemärkelse de har nu.

Panorama Spa & Bar_Birka Cruises

Panorama Spa ligger på översta däck och erbjuder, utöver spabehandlingar, även möjlighet att bada torr- och ångbastu, samt bada i utomhus- och inomhusjacuzzi (mot extra avgift). De senaste två åren – från det att Babor åkte ut senast – har de haft märket Dermalogica. Eftersom pressreleasen säger att rederiet nu ”kompletterar sitt utbud” med Babor antar jag att Birka kommer att behålla Dermalogica. Tills vidare i alla fall.

I Sverige har inte Babor varit känt bland alla, något jag vet att Ewa Goos med personal arbetar hårt för att ändra på. Spa efter spa tar nu in märket. Svenskarna börjar förstå att det är bra grejer det här. I Europa är Babor marknadsledande, de ligger bland topp 10 i hela världen och finns representerade bland andra hos 5-stjärniga hotellkedjor som Ritz Carlton, Hilton och Kempinski.

reversive-supremeglowcream-low_edited-1

En viktig aspekt för Birka när de sökte ett spa-/hudvårdsmärke att komplettera med var miljöfrågan. I releasen står att läsa att BABOR arbetar med hållbarhet inom produktutveckling, produktion, naturlig kraft och miljövänlig distribution, samt att Babors fabrik är miljöcertifierad.

Borta är ju Babors tidigare behandlingskoncept ”Spa around the world” med alla härliga behandlingar som tagit inspiration från olika delar av världen; Afrika, Brasilien, Japan.

Hur nya behandlingsmenyn kommer att se ut återstår att se, men att det är läge att gå ombord där i januari för att testa både detta och nya Terrassen by Birka står det i alla fall inga tvivel om! Babor på Birka – ett kärt återseende!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier