Igår besökte jag det brittiska residenset i Stockholm. Den fantastiska villan ligger vackert vid vattnet i Diplomatstaden. Ambassadörsparet Paul och Nicola Johnston tog själv emot, liksom flera representanter från Dermarome och företaget Molton Brown, vars 40-års jubileum vi var där för att fira.

Molton Brown startade i London 1973. Bland produkterna finns bad- och duschkräm, body lotions, doftljus, hand-, hårvård samt hudvård (dock ej i Sverige än). Alla produkter är skapade med distinkta och exotiska dofter utvunna från naturliga produkter från hela världen.

Produkterna säljs bland annat på NK men finns också i badrummen på förstklassiga hotell, butiker, kryssningsfartyg och spaanläggningar. Grand Hotel i Stockholm samarbetar med dem liksom Villa Källhagen, Pio Country Club, Kabusa Design Factory, Hotel Tylösand och Loka Brunn.

Jubileumsdoften heter Patchouli & Saffron och skulle kunna beskrivas som en höstmysig unisexdoft med noter av patchouli och saffran (förstås!) samt peppar, bergamott, läder och orientalisk oudh. Den kommer jag känna mig tryggt ombomnad med i höst och vinter när jag tvättar händerna från trädgårdsarbetet med att plocka ner plommon och äpplen från träden…

Flitig resenär som jag är blev jag också förtjust i specialkitet GLOBAL. Här hittar man 10 stycken 50ml-förpackningar av Molton Browns väldoftande duschgeléer som alla även kan användas i badet. Klara favoriter är redan heavenly gingerlily och energising seamoss

Sportiga killar lär drömma om att bära med sig den nya 4-i-en-produkten Sportwash i träningsbagen. Den här multifunktionsprodukten fungerar nämligen både för att tvätta kropp, ansikte, hår samt att raka sig med! Otroligt praktiskt och knystar jag om den lär min gymflitige man vilja ha en bums :-).

Själv drömmer jag efter gårdagen mest om Molton Browns flotta doftljus. Ljusen är helt handgjorda från gravering till det munblåsta glaset. Dofterna är förstås naturliga och ljusen kommer i olika storlekar, med en eller flera vekar. De känns som det perfekta komplementet till tekoppen och soffamyset framför brasan när höstmörkret är ett faktum sådär fram i oktober-november… för 480 kr (frånpris) får man hoppas att de brinner vintern igenom :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier