Koreansk wellness inspirerar till havs

Att Korea haft starkt inflytande på skönhetsindustrin på sistone vet vi, men nu har det även nått kryssningsvärlden. Rederiet Norwegian Cruise Line har låtit sig inspireras av koreansk wellness och öppnar världens första kolbastu till havs när det nya fartyget Norwegian Prima lanseras i slutet av sommaren.

Norwegian Cruise Line (NCL) har äntligen presenterat sina nyheter för spa och fitness ombord på de nya fartygen i Prima-klassen, Norwegian Prima och Norwegian Viva. Bland annat kommer gästerna alltså kunna njuta av världens första kolbastu till havs och andra avkopplande faciliteter för att öka hälsa och välbefinnande.

Mandara spa och fitnessområde kommer att få olika termiska upplevelser – både varma och kalla – , hot stone loungers och ett två våningar högt inomhusvattenfall. Bakom designen står det prisbelönta arkitektkontoret Rockwell Group.

Kryssningsindustrins första kolbastu

Kolbastun är det senaste tillskottet på listan över unika upplevelser som bara finns på NCL:s nya kryssningsfartyg. Inspirationen har hämtats från japansk och koreansk wellness, och bygger på ett strålningsvärmesystem med ett yttre lager av kol för att nå temperaturer på 30–50 °C.

Medan gästerna lutar sig tillbaka och kopplar av, ökar värmen cirkulationen och ämnesomsättningen vilket hjälper gifter att avlägsnas från kroppen. Bastun behandlar också stelhet och muskelspänningar, inklusive ryggsmärta, huvudvärk och artrit genom att främja avslappning av bindväv och muskler.

Koreansk wellness är hett

Kolbastun är bara en av åtta hälsohöjande spaupplevelser i Mandara Spa. Gästerna kan också njuta av salt- och ångbastu, isrum, upplevelseduschar och infraröd bastu.

  • Isrummet: Efter en bastu eller ett ångbad kan gästerna svalka sig i det uppfriskande isrummet. Den kalla luften bidrar till att öka cirkulationen, förbättra andningsfunktionen och stärka immunförsvaret.
  • Upplevelseduscharna: En serie vattenstrålar och ljuseffekter hjälper till att stärka kroppen, sänka kroppstemperaturen och stimulera blodcirkulationen.
  • Floatation Salt Pool: Genom att flyta i varmt vatten får gästerna en känsla av viktlöshet. Floatation Salt Pool är lämplig för att lindra muskelspänningar och oro. 
  • Infraröd bastu: Till skillnad från traditionella bastur värms kroppen direkt av infraröda lampor och vid lägre temperaturer. Den främjar avslappning och ger bättre sömn, lindring av ömma muskler och leder samt förbättrad blodcirkulation och rening.

Andra nya spa- och relaxalternativ

NCL introducerar också två nya behandlingsbäddar från Gharieni Group. Här väntar vibrationsbaserad terapi och välgörande massage som är utformad för att ge djup avslappning.

  • Ocean Spa Wave Massage: Här får gästen slappna av på en kudde med vatten täckt av näringsrika havsväxter och alger som skapar en terapeutisk värme och minskar stress och spänningar. Behandlingen innehåller också en djuprengörande tångmask, aromaterapeutiska eteriska oljor samt hårbotten- och fotmassage.
  • Musclease Aroma Spa Ocean Wrap: En inpackning med en värmande blandning av eteriska oljor från tall och rosmarin för att lindra smärta vid artrit, muskelspasmer och trötthet. 
  • Cellutox Aroma Spa Ocean Wrap: En avgiftande blandning av enbärs- och citronoljor som stimulerar kroppen och minskar vattenansamling.
  • Zero Gravity Wellness Massage: En 75-minuters massage på ett särskilt massagebord som skapar en känsla av viktlöshet, samtidigt som det möjliggör exakt och effektiv massage av alla muskelgrupper.

Spat kommer också att ha en relaxavdelning med 22 hot stone loungers. Den som verkligen vill wellnesskryssa checkar in i en av de 28 exklusiva spahytterna som ger tillgång till Mandara Spa.

Unik design i första klass

I spaavdelningen tronar en imponerande spiraltrappa i marmor. Gästerna kan njuta av bad i vitality- eller salt floatation-poolen, lyssna på de lugnande ljuden från det två våningar höga inomhusvattenfallet eller blicka ut över havet från vilbäddarna med fri sikt i 270-grader.

Fitnesscentret kommer också att innehålla ett helt nytt Performance Recovery-rum som skapar en interaktiv och engagerande wellness-upplevelse.

Norwegian Prima och Norwegian Viva kommer också att ha 20 behandlingsrum och en bred spameny. På Pulse Fitness Center är det gratis att använda den toppmoderna fitnessutrustningen. Gästerna kommer även att kunna delta i yoga- och spinningklasser.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier