Hotel Tylösands spa först med biohacking-behandlingar

För fem år sedan byggde Hotel Tylösand om The Spa från grunden. Nu tar hotellet ett nytt stort steg in mot framtidens välmående genom att som första spa i Sverige erbjuda biohacking.

En av de starkaste nya behandlingstrenderna för ökat välmående är sedan flera år biohacking, som handlar om att med hjälp av modern ljusteknik få kroppen att själv sätta igång en rad positiva processer. Som första spa i Sverige introducerar nu Hotel Tylösand flera unika behandlingsformer som på olika sätt stimulerar kroppen att fungera optimalt.
– Det känns väldigt spännande att vara pionjärer inom biohacking och att få prata om något annat än coronapandemin, konstaterar Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

– Vi ser ljus på framtiden i dubbel bemärkelse, tillägger hon.

Biohacking stimulerar kroppen

Biohacking som företeelse har sina rötter i USA och kallas ibland för ”gör det själv-biologi”. Detta eftersom man med hjälp av den senaste ljustekniken och beprövad vetenskap stimulerar kroppen att själv sätta igång processer. Dessa kan till exempel vara att aktivera immunförsvaret, öka energin, bränna fett och maximera ens välbefinnande.

– Vi använder oss till exempel av den senaste lasertekniken för att uppnå olika resultat. Det kan handla om att med hjälp av grön laser tömma fettceller som leder till önskad viktminskning. Att med lila laser ta bort akne och rosacea. Eller att med röd laser öka prestationsförmågan, säger Elisabeth Haglund.

Men det handlar också om IR-behandling, där man använder infraröda ljusstrålar. Bastu med infrarött ljus skapar en medelhög värme som visat sig mycket effektiv till en rad tillstånd. Bland annat till att behandla värk, påskynda läkning av träningsskador och öka välbefinnandet.

– Vi byggde om hela spa- och wellnessavdelningen från grunden för bara fem år sedan. Men vi har alltid trott att vinnande koncept mår bäst av att uppdateras och därför vill vi nu introducera biohacking som ett sätt att hjälpa våra gäster att upptäcka nya spännande sätt att maximera sitt välmående, summerar Elisabeth Haglund.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier