Intervjuad i SHR:s medlemstidning ”hudterapeuten”

Tidningen hudterapeuten har i nr 2/2021 med en artikel-intervju med mig.

Sådana här dagar är det lätt att vara glad. 🙂 Jag kan äntligen dela med mig av den roliga nyheten att Svenska Hudterapeuters medlemstidning ”hudterapeuten” i sitt senaste nummer (nr 2/2021) har med en stor artikel om mig!

Det känns verkligen som en ära att de visat intresse för och låter mig berätta om mitt tänk, intresse och filosofi kring hälsa och spa. I artikeln berättar jag om bakgrunden till varför jag började skriva och lite om varför det blev så mycket fokus på just spa. Och vari hemligheten ligger mellan en bra behandling och motsatsen. Som ni kanske kan gissa ligger det enligt mig mycket i mötet med hudterapeuten!

Starta där du är

Jag tror verkligen att alla skulle må bättre av att gå på spa. Men man kan ju inte göra det jämt, det finns ju en vardag också. Därför vill jag implementera begreppet spaliv vilket är något jag själv i högsta grad lever efter.

Det behöver inte vara varken svårt, extremt eller svåruppnåeligt. Starta där du står och gör några små förbättringar som känns överkomliga (annars blir de ändå inte av eller så tillfälliga att de inte hinner ge effekt).

Spaliv är att leva i balans

Själv har jag startat en liten träningscirkel här på hemmaplan där jag håller i dagliga pass utomhus i form av styrketräning, powerwalks eller som idag – ett intensivt HIIT-pass som fick svetten att spruta på oss! Kroppen är gjord för att röra på sig och man mår grymt mycket bättre när man får till den biten.

Lägger man därtill fokus på kroppens basics som tillräckligt med sömn, bra kost etc så är du redan halvvägs i mål till en välbalanserad hälsa som får dig att må på topp! Och huden, vårt största organ, ska inte förglömmas.

Den behöver både omvårdnad och kärlek. En behandling som tar hand om den både i form av hudvård och beröring är en viktig pusselbit tycker jag, inte minst för att man även får en stunds viktig avslappning.

I den där avslappningen balanserar du stress, får perspektiv, ny kraft…och många gånger når jag det där magiska fältet där vi både kan bli skapande, kreativa, få inspiration, upplysning – och komma ihåg vilka vi egentligen är. 🙂

Spaböcker proppade med inspiration

Jag kan inte låta er läsa hela artikeln tyvärr (om ni inte är hudterapeuter förstås, då har ni säkert tillgång till tidningen ”hudterapeuten”) men vad jag kan göra är att dela det andra artikeln också handlade om; mina spaböcker!

De var nämligen ytterligare en viktig orsak till att artikeln blev av, för att berätta om den nya boken ”Spabesökarens 10 budord” liksom nytrycket av min tidigare bok ”Spaterapeutens 10 budord”.

Är du nyfiken på dem finns de att köpa via mitt förslags webshop!

Tack för ert stöd och ha en riktigt fin helg!    

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier