Aqua Spa på Celebrity Reflection – hamam, isbastu och thaimassage

Förra veckan var jag på en visningsresa av det nya kryssningsfartyget Celebrity Reflection. Hon tar drygt 3000 gäster och har 15 däck (däck 16 är det översta men det finns inget däck 13), samt flera härliga spainspirerade njutningar för den som vill kryssa i hälsans tecken!

Först och främst; det är verkligen ett underbart fartyg. Rederiet Celebrity Cruises är en favorit och med alla deras spafaciliteter blir det bara ännu bättre.

Min hytt var förstås en spahytt som hos Celebrity kallas Aqua Class. I den elegant inredda hytten fanns massagedusch från Grohe (även det ett favoritmärke), väldoftande hygienprodukter, doftstickor, spegel som inte immar igen, särskilt fotstöd i duschen för damer som vill ansa sin lurviga 😉 med mera…gosiga morgonrockar att låna, tofflor i påse att ta hem samt fler små vårdande produkter för fötter och ansikte och så en platt-tv att välja musik ifrån eller hämta information, se foton tagna på en själv ombord och annat kul.

När man bor i Aqua class-kategorin får man också tillgång till sparestaurangen Blu – en jätteläcker specialrestaurang i vitt och blått med rätter som tillfredsställer gommen utan att vara alltför påfrestande för midjan.

Frukosten åt jag såklart på Aqua Spa Café, en fräsch mathörna (som även serverar lunch) med havsutsikt intill det täckta poolområdet. Här finns frukt, yoghurt, omeletter, juicer, te med mera – ett fräscht men begränsat utbud vilket jag tycker gör det lättare att göra de rätta valen och inte äta för mycket som man annars lätt gör från en buffé.

Gymmet var rymligt och välutrustat med stora fönster som gav fantastisk havsutsikt! Och så kronjuvelen…Aqua Spa by Elemis. Receptions-/lobbyområdet är rymligt och fint med en Elemis-shop och prova-på-produkter till hands. Fräscht och inbjudande. Bokar man en spabehandling får man först koppla av i relaxrummet i fören som har fönster hela vägen och således en fabulös utsikt. Här sippar man apelsinvatten eller te i en skön vilstol medan man kommer ner i varv före sin behandling…

Och ja visst, förstås testade jag en behandling, och ja visst satsade jag på en jag inte tagit ombord på ett kryssningsfartyg förut (jag tror den är ny till och med): Thai Table Massage. Terapeuten Sheila var supergullig och från Filippinerna, verkligen rätt kvinna på rätt jobb! Hennes teknik, känsla ja allt var perfekt. Jag var mycket nöjd både med känslan och resultatet, kände mig som en ny människa efteråt. Såååå skönt att ha fått bort alla spänningar och knutar. Mycket effektivt!

En ny cool grej var också färgterapin i rummen som gick hand i hand med musiken. Innan behandlingen börjar får man välja hur man vill känna sig efteråt=vilken färg rummet ska ha (färgad belysning som går att styra) och färgen hänger i sin tur ihop med en viss sorts musik. Jag valde orange eftersom jag hade min massage tidigt på morgonen och inte ville bli för avslappnad utan snarare uppiggade, jag skulle ju vara ”on the go” sen hela dagen!

Eftersom jag bodde i en Aqua class-hytt hade jag också fri tillgång till det varma/våta spaområdet som heter Persian Garden, nu större på Celebrity Reflection och med flera nyheter. Här kan man skapa sin egen sparunda genom att kombinera värme, kyla, avslappning och sinnliga upplevelser.

Det slutna området, även det med full havsutsikt, består av uppvärmda mosaikbäddar, ett hamam, infraröd bastu, ångrum med aromer, ett ”kallrum” med kylelement som ser ut som snötäckta väggpaneler, upplevelseduschar mm. Allt var inte perfekt fungerande tyvärr, den vanliga visan: ”barnsjukdomar” när ett spa är nytt, men jag fick ändå uppleva det mesta och fick en bra uppfattning om att man här lyckats satsa på det som ”gäller nu” och fått till en bra mix av bastur.

Ett annat skojigt och läckert område som jag tycker hade bra spakänsla och den lekfullhet som jag tycker många spa här hemma är rädda för att anamma, även om det låg långt från spat och inte alls hade med det att göra, var The Hideaway. Roliga ”trähus”, bollstolar, krypin mm att vila, mysa, läsa en bok i etc.

Sammanfattningsvis är nog det enda negativa jag tänkte på att det alltid är väldigt kallt i fartygens spaavdelningar och väntrum vilket jag tycker går stick i stäv med att kunna slappna av i kropp och muskler. Jag har fått för mig att det är en kulturell grej, utomlands anses det som ”fin service” att ha välventilerade utrymmen. Sen är Elemis personal alltid väldigt hårt säljdrillad, även denna gång. Man får vänligt men bestämt bara tacka nej om man inte är intresserad men det är lite farligt för de uttrycker sig som om allt vore gratis. En tjej greppade tag i min hand redan utanför spat och fick det att låta som om vi skulle ha lite kul tjej-chat en stund medan hon fixade mina naglar…men inte gratis förstås. Nästa tyckte jag skulle ta med produkter och prova dem i bastun för det skulle vara jättebra för mina muskler…men de skulle förstås hamnat på min nota…

Numera kan den som vill bli av med ett par år i form av rynkor även testa både botox och restylan ombord. Jag pratade med dokton på Celebrity, men även om det arbete han utför säkert är bra och proffsigt (kan inte tro de skulle våga annat) var tyvärr de bilder han visade inte särskilt imponerande. På förebilderna knep kvinnan ihop ögonbrynen så att en djup rynka bildades, och log vilsamt på efterbilden så att den förstås var borta.

Nåja, bortsett från detta är Celebrity Reflection ett jättebra val för den som söker en bra mix av spa, hälsosamma njutningar, maxad semesterkänsla och nöje!

Tack till Eliane de Thonel D’Orgeix för hjälpen med de fina bilderna!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier