Kulinarisk vandring i Österrike

_MG_0937_1

Underbara härliga Österrike! Vilka dagar vi har, jag vill (som vanligt :-)) inte åka hem. Vi befinner oss i Bregenzerwald, en region i Österrikes mest västliga landskap Vorarlberg, vandrar mellan de söta byarna och njuter av det hälsosamma alplivet.

Igår vandrade vi från Bezau till Schönenbach. Temat var kulinarisk vandring med frukost, lunch och dessert på tre olika ställen på vägen men turistbyrån hade missat ”den lilla detaljen” att alla restauranger utom vårt frukostställe hade stängt på måndagar! Alltså fick vi improvisera…

bregenzerwald-baumgartenhöhe

Vi började i alla fall med att lämna bagaget på flotta Hotel Post där vi skulle checka in senare på kvällen och gick sedan till linbanestationen. Vi fick veta att det skulle ta 20 minuter vilket jag tolkade som ”i lugn takt ja” eftersom det hemma väl är så man oftast anger sträckor, men insåg snart att här anger man sträckor efter hur lång tid det tar för en sportig och van alpvandrare! Tjugo svettiga minuter senare var vi i alla fall på plats för den första turen upp till topprestaurangen Baumgarten där en kulinarisk frukost väntade på oss. Stärkta av goda lokalproducerade ostar och skinkor, frukt och kaffe begav vi oss sedan iväg.

bregenzerwald-blommor

Tidsangivelsen var knappt fyra timmar, vilket vi kanske hade grejat utan alla fotostopp och det faktum att vissa sträckor mest bestod av lersörja på grund av det regn de har haft. Den första biten gick bra; solen sken och jag njöt till fullo. Sista biten var mer utmanande med kraftig stigning på underlag med lösa stenar, och som sagt – lera. Men fram kom vi även om jag på grund av överansträngda knän fick gå baklänges den sista biten!

Turen skulle innehållit specialiteten Käsespätzle på en restaurang i Schönenbach som jag skildrat förut här på Spabanken, nu blev det en lätt sallad med inspiration från Hildegard von Bingen istället på Biohotel Schwanen som specialiserat sig på ekologiskt och naturnära. Även detta har jag skrivit om förut.

Biohotel Schwanen, foto: Heidi Rrovén, Kristofer Scheiderbauer

När vi väl checkat in på vårt rum på Hotel Post i Bezau med fantastisk utsikt över bergen, ropade våra ömma kroppar efter spa! Mer om det i nästa inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier