Hej då Puerto Rico för denna gång!

Imorgon är det vår sista dag här på Marina Suites i Puerto Rico, Gran Canaria. Tråkigt men sant! Vi har haft en fantastisk vecka med mycket sol och inte så mycket bad (Isac blev sjuk…) men ändå många trevliga stunder, utflykter och möten med härliga människor.

Jag känner mig väldigt nöjd…jag har fått sol, ny energi och vila – i någon form i alla fall. Omväxling inte minst, och så har jag fått röra på mig vilket varit väldigt skönt!

Hemma blir det såhär års mycket stillasittande och skrivjobb, här har vi flugit och farit runt hela dagarna.

Jag har powerwalkat med Isac i vagnen (säkert ca 23 kg extra att dra runt på med Isac, vagn och packning), tränat på hotellets gym (jag har passat på när Isac sovit sin mitt-på-dagen-lur) och inte minst kutat runt som en vettvilling efter honom när han sprungit iväg än åt höger än åt vänster…han är SNABB!

Någon massage fick jag tyvärr aldrig tillfälle till. jag var väldigt sugen och min nacke hade definitivt behövt det men när jag fick tillfälle under en av Isacs ”eftermiddagsnaps” och jag gick upp till massören vid poolen (de har ett litet bås där kan man kalla det bakom skynken) så var han inte på plats :-(.

Det var synd för de gjorde både klassisk, akupressur, shiatsu, anticellulit, lymfdränage mfl. olika varianter och det hade varit spännande att testa kvalitén.

Däremot provade jag en av deras utomhus-hottubs. Den gav riktigt kraftfull och bra massage, men tyvärr var den inte så ”hot” (cirka 30 grader istället för de 37 som i alla fall jag tycker de borde hålla för att det ska vara behagligt och avkopplande). Kanske tänker de att om det blir väldigt varmt ute så är det skönare att bli avsvalkad än ”upphottad”…?

Frukosten med antioxidanttema var väldigt bra (se bilden överst i inlägget), mycket frukt och grönt samt en automatisk maskin som gör fantastiskt god färskpressad juice… Den var populär. Ofta var det kö och varje dag gick det åt cirka 26 kilo apelsiner!

Ville man fortsätta på frukttemat fanns fräscha smoothies att beställa i poolbaren för bara cirka 35 kr. Själv testade jag en med papaya och mango samt deras antioxidantvariant med blåbär och hallon (se bild). Väldigt goda och fräscha båda två, perfekta som ett uppfriskande mellanmål. Isac gillade dem också.

Lunchmenyn fick jag reda på att de ska byta ut vilket låter sunt, den är i sitt nuvarande skick inte så up-to-date (mycket pommes frites till varje rätt).

Jag var dock mycket nöjd med min hälsolunch som jag testade en dag (grekisk sallad och efterföljande varmrätt med grillad lax och grönsaker) samt den ceasarsallad (för ca 50 kr) som jag provade en annan lunch. Halvpension kostar för övrigt 15 euro per dag för en vuxen vilket jag tycker var mer än ett ok pris.

Jag lämnar ön med samma känsla som alltid: nöjd, glad och sugen på att komma tillbaka igen, snart!

Och till alla er som funderar på en solsemester med hälsovinkel (avkopplande eller med träningen i fokus); Gran Canaria är ett bra val tycker jag, även om det finns många andra också förstås.

Jag har många gånger skrivit om öns olika fina spahotell som det går att läsa om och söka på här på bloggen.

Marina Suites där vi bodde får högsta betyg av mig. De har visserligen inget spa, men läge, personal, mat, design – ja, allt faktiskt var toppen. Gillade stämningen och så är det inget gigantiskt hotell vilket ger en lite mer dämpad, vilsam känsla. 4 stjärnor har de för den som undrar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier