Superbehandling för ansiktet på Royal caribbeans kryssningsfartyg

Just nu befinner jag mig ombord på nästa kryssningsfartyg vi är här för att upptäcka men innan jag går in på alla fantastiska upplevelser Allure of the Seas har att erbjuda har jag ett par inlägg att publicera från de senaste dagarna på Liberty of the Seas och iland i USA. Häromdagen skrev jag nämligen om en mindre bra massage på Labadee, Haiti, men vår Liberty-kryssning bjöd även på riktigt bra spaupplevelser.

Efter en intervju med Chantal, spamanagern ombord på Liberty of the Seas fick jag tips om att den mest effektiva ansiktsbehandlingen de hade var micro dermabrasion, en kraftfull peeling där kristaller av bakpulver (!) sprutades ut på huden och samtidigt sögs upp igen via ett munstycke med vakuum effekt. Självklart blev jag nyfiken på att testa!

Micro dermabrasion kostar en del, 169 USD vilket motsvarar cirka 1180 kr. För den slanten vill man ha resultat, eller hur? Och gissa om jag fick det också! 🙂 Behandlingen började med att min terapeut Kristy rengjorde hyn. Sedan körde hon direkt igång med slipningen/peelingen. Maskinen lät en del och jag fick själv vara med och avgöra vilken styrka jag pallade med. Efter ett test på halva maxeffekten gick vi upp till nivå 20 där 30 var max. Det kändes, men inte mer än att jag stod ut.

När Kristy gått igenom hela ansiktet och även hals och dekolletage (detta fick jag lägga 30 USD extra för men jag tyckte det var lika bra), borstade hon av huden lätt och så fick jag känna. Det hade kunnat vara Isacs rumpa jag smekte för min hy var plötsligt helt babylen!

Efter ytterligare en lite djupare rengöring fortsatte Kristy med att lägga två geléer på hyn; en renande och en återfuktande. Alla produkter hon använde var från märket La Thérapie. Dessa jobbade hon sedan in med hjälp av elektrisk stimulering. Jag fick ligga och hålla i en pinne samtidigt som hon rollade på min hy med maskinen. Detta skulle även verka stärkande och lyftande.

Nästa steg i denna väldigt maskinella behandling var behandling med syre. Med hjälp av en ”högfrekvensmaskin” sprutade Kristy rent syre på min hy vilket skulle verka helande och anti-bakteriellt. Idén var att lugna hyn efter peelingen för att minska risken för reaktioner och utslag. En sidoeffekt med syret är att det kan torka ut hyn så i mitt fall fick hon vara lite försiktig eftersom jag redan hade ett par torra partier på huden.

Därefter fick jag två ansiktsmasker som Kristy kombinerade efter behov och område på min hy. Hon gav mig också en väldigt skön massage av dekolletage och axlar. Avslutningsvis torkades rester bort och jag fick ögonkräm och olika krämer anpassade för min hudtyp.

Känslan efteråt var – och ÄR – helt fantastisk! Det känns som ett lock har lyfts bort från mitt ansikte! Min hy kan andas igen och känns mjuk och len. Först såg den lite röd ut men det gjorde den innan också. Resan, tidsomställningen, mat av alla de sorter etc har tagit ut sin rätt. Men nu ett par dagar senare är den otroligt fin. Mycket slätare, lugnare och jag känner mig väldigt fräsch!

Utöver detta så är utlovad effekt att fina linjer, akneärr liksom pigmentfläckar och porer ska bli mindre. Behandlingen ska också stimulera kollagenproduktionen. Jag tycker att allt detta stämmer. Faktum är att Kristy förklarade för mig hur den första maskinen suger upp en del av porernas orenheter tack vare sin vakuumeffekt, och de ser betydligt mindre ut så det verkar stämma.

Priset är högt men det är också effekten så jag måste ge denna behandling högsta betyg. Den är inget för den som har aktiv akne eller som vill ha mycket ”hands on”, massage och spamys. Micro dermabrasion passar den som har flera kombinerade hudproblem som man vill få bukt med omedelbart. För ett snabbt synligt resultat är detta en bra behandling. Och varför göra denna ombord på ett kryssningsfartyg? Tja, det är ju lätt att fortsätta ”syrebehandlingen” efteråt. Bara gå ut på däck och låt den friska havsluften fylla lungorna och smeka din hud! Glöm bara inte att skydda huden eftersom den blivit tunnare: spf 30 minst och solhatt på! Vilket är precis vad jag ska göra nu. Soliga hälsningar från ett turkosblått hav utan för Miamis kust! 🙂

One thought on “Superbehandling för ansiktet på Royal caribbeans kryssningsfartyg

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier