Snart går jag in i en riktig spabubbla. Med det menar jag att jag har ett testrace framför mig utan dess like. Eftersom nya spa och behandlingar fullkomligt exploderar och jag har många artiklar på gång, så måste jag beta av dem i ett intensivt tempo här för att ligga i fas…

Ikväll börjar jag med att segla iväg ut över Östersjön med Birka Paradise. Ombord har de massor av nya behandlingar, och en par av dem är de förmodligen ensamma om, än så länge i alla fall. Totalt bjuder den spännande menyn på över 30-talet behandlingar, inspirerade av Fjärran Östern, Afrika och godsaker som choklad och champagne. Som upplagt för en myskväll med andra ord…!

Jag har skrivit om Birka Paradise förut, men för den som inte läst eller varit ombord ska jag dra lite kort hur det funkar.
Numera är hela våning 10 vigt åt bad och spa. Paradise Beach är delen med pool, jacuzzis, artificiella solar och bar i en tropisk miljö med palmer. Kvällstid omvandlas avdelningen till disco, och sommartid kan taket öppnas vilket måste vara hur läckert som helst vare sig det handlar om att bada under den riktiga solen eller dansa under stjärnhimmeln! En ny panoramabastu ska finnas här också, jag missade den sist men ska försöka komma ihåg att kolla in den denna gång.

Den mer stillsamma delen kallas Aqua Spa, och hänger ihop med omklädnings- och behandlingsrum. Väljer man denna del väntar möjligheter till bad i jacuzzis både inom- och utomhus, avkoppling i vilstolar, ångbastu och rivande avsvalkning i poolen med iskallt vatten. I alla fall i damernas omklädningsrum finns även en traditionell finsk sauna med härlig utsikt, och blir man törstig kan man tassa in till Paradise Lounge, Birkas spa-bar, där det går att beställa färskpressade juicer, champagne och drinkar.

Att nyttja hela Paradise Beach kostar 150 kr för en timme (mån-torsdag gäller dock ”2 för 1”, dvs halva priset.)
Inträde till Aqua Spa kostar 295 kr/2 timmar, men för den som bokat en behandling ingår det att nyttja Aqua Spa en timme före behandlingen. Alltså är det helt klart värt att passa på att boka en behandling, särskilt som menyn är spännande och unik i sitt slag.

Vad sägs till exempel om en afrikanskt inspirerad kroppsbehandling där terapeuten använder sig av både marackas (ni vet sådana där skallror), varm marulaolja (från samma träd som frukterna i Amarula-likören kommer från…hihi…lite kul taxfree-koppling där!) och mineralrik lera?!

Jag tycker dessutom de är modiga som utlovar att min aura ska stimuleras och skyddas, samt att behandlingen ska ge klarsynthet och inre balans… Äntligen en holistisk behandling ”på riktigt”! Ser verkligen fram emot mitt nya visa och livskraftiga jag ;-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier