Vet ni hur trött man blir av spa?? Man blir helt slut! Det är när man slappnar av som den verkliga tröttheten kommer och tar en helt i besittning.

Här blir jag insvept i en skyddande aura med hjälp av skallrande marackas!

Igår kväll på Birka Paradise spa, efter att jag hade haft min afrikanska behandling; Kanya of Africa, var jag helt däckad. Hade vi inte haft en trerätters middag som väntade hade jag krupit till kojs direkt. (Och ”vi” var denna gång jag och min väninna Ylva som agerade modell, assistent och fotograf.)

Och hur gick det med min aura då? Nja…vet inte om jag känner någon skillnad direkt :-). Själva marackas-momentet var lite för kort. Men i övrigt var det en superhärlig behandling, inte minst för den lena, sötdoftande marulaoljan som var fet och näringsrik och en riktig dunderkur för min torra hy. Jag gillade verkligen också de lite annorlunda massagetagen; både svepande och slingrande som fick mig att associera med en orm som ringlade fram i het sand…och så ”knäckningarna” av mina fötter som löste spänningar jag inte ens visste om att jag hade.

Idag testade jag en annan nyhet; den vinterlika kroppsbehandlingen Body Snow där produkter ur den ekologiska serien Baborganic – även den en nyhet – singlade ner över min hud likt svala snöflingor. Faktiskt ganska så vackert, och en helt annorlunda känsla. Dessutom användes bergskristall i en akupressurmassage över ryggen vilket helt klart gav behandlingen en extra spännande dimension. Jag älskar nya sensationer!


Kort och gott kan man sammanfatta båda dessa behandlingar som helkroppsskrubbar med en massa fina, exotiska moment, fast den afrikanska har mer massage och är längre, medan den ekologiska är svalkande och uppfräschande skulle man kunna säga. Den afrika-inspirerade är hetare och fetare, passar en torris – och den snöiga passar bra en het sommardag, eller kanske om man är i klimakteriet ;-).

ps. Just nu bjuds det på en algshot och en frisk svartvinbärs-hälsodrink i samband med Baborganic-behandlingarna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier