Din väderpreferens säger mer om dig än du tror!

Sol och lagom varmt, det kallar jag väder!

Jag kurar. Inne. Termometern visar i och för sig på flera plus upp mot tidigare dagar men det blåser. Och jag gillar inte blåst. Jag känner mig besvärad av starka vindar! Jag vill ha stilla väder och sol. Eller okej då; rusk om jag kurar inne :-). Då kan det gärna både regna och åska faktiskt.

Det där med väderpreferenser tycker jag är intressant. Det kan ju låta banalt men faktum är att alla inte alls gillar sol och värme, eller blåst då som jag. Ta min mamma till exempel; hon tycker friska vindar är härligt säger hon! De besvärar henne inte alls. Och min sambo; han tycker inte om sol. Han är vampyr säger han…

En annan förklaring om man sysslar med ayurveda är att det finns klara kopplingar mellan väderpreferens och ens dominerande dosha (eller den man lätt får överskott av och därför bör hålla i balans). Vata sägs öka av torrt, blåsigt väder medan kapha ökar av kallt, fuktigt klimat. Pitta lär öka av hett väder.

Lyckas man hålla sina doshor välbalanserade har man lättare att behålla hälsan. Väder kan inte undvikas men man ska nog lyssna på vad kroppen säger; vad man mår bra av och inte. Alltså håller jag mig undan de friska vårvindarna och väntar på den stilla sommarvärmen istället :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier