Spahyllning till Michael Jackson

En popikon har gått i graven. Michael Jackson har kastat in handsken för gott. Alldeles för tidigt dessutom, 50 är ingen ålder.

Det finns förstås mycket att säga om personen och artisten Michael Jackson, men jag överlåter till skvallerjournalisterna att nysta i rykten och till musikjournalisterna att uttrycka sin hommage till de musikhistoriska bidragen under hans karriär, i alla fall de odödliga. Själv tänkte jag hylla MJ genom en lista lämpliga spakurer att utföra till hans åminne. Inte vet jag om Michael gillade spa, men det tror jag. Åtminstone behandlingarna.

*02, syre-behandlingar. Även om myten om att han sov i syretält lär vara just en myt så förknippar vi ändå MJ med försök att hålla sig evigt ung. Själv har jag testat inhalation av rent syre och även nedslussning av rent syre i huden. Ska verka uppiggande och föryngrande, även om röster hörts om det motsatta. (Att reda ut denna fråga skjuter jag dock på framtiden…).

*Blekande ansiktsbehandlingar. Här kommer vi in på syra istället för syre, kraftiga AHA-behandlingar kan även verka blekande (utöver utjämnande och renande). Inget för den med känslig och tunn hy men brukar rekommenderas för en grov och ärrig hy. Och för den som vill bleka sitt pigment.

*Inte för att jag vill uppmana eller uppmuntra till drastiska ingrepp som inkluderar kirurgi, men det är väl ändå tveklöst att MJ genomgick sådana. Medispa eller medicinskt spa innefattar kirurgiska ingrepp och får därför bli mitt tredje exempel på MJ-spa.

Spabanken önskar att Michael Jackson får vila i frid och att våra läsare får en skön vila på dagens spabehandlingar…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier