Bara bröst och nakenchock

Hett, hett, hett. Jag klagar inte, det är bara lite ovant med all denna sol :-). Ovant är det också att plötsligt blotta så mycket hud, och se andra klä av sig. Ett ämne som också media uppmärksammar.

Nästa fråga är nu tillåten storlek på bikinibyxan…

Bad och sommarliv går hand i hand med naken hud och just nakenheten är det som nu står på tapeten. Nyligen kunde man läsa om bara bröst i flera artiklar, bland annat i Aftonbladet, som handlade om huruvida det var okej att bada toplessbad i Malmös badanläggningar. Nätverket med samma namn (Bara bröst) tycker att kvinnor ska få bada topless i badhusen med hänvisning till att de ska ha samma rättigheter som män att visa brösten. Själv vill jag ha min rättighet att dölja dem!

Vill någon soltokig kvinna prompt sola toppless på någon strand så visst, låt gå, men inomhus förstår jag inte vitsen. Förutom att de kommer att bli fullkomligt utglodda lär det orsaka spänningar, inte bara i luften, utan även innanför en och annan badbralla hos det motsatta könet. Kan ju bli lite pinsamt. Plus att fokus lär flytta från simträningen till, ja vad vet jag…

Nu bor jag ju inte i Malmö och planerar inte att gå på badhus där heller men hur är det på spa? På tyska och österrikiska vet jag, där behöver vare sig män eller kvinnor dölja något alls. En rättighet de nyttjar till fullo. Det värsta är att på vissa ställen är badkläder inte ens tillåtna. Som sagt, jag vill ha min rättighet att dölja vissa delar av min kropp när jag känner för det. Men i Sverige? Jag har aldrig sett något naket på spa vad jag kan erinra mig.

Läste också att svenskan ska starta en artikelserie kallad Nakenchock, så..som sagt, ämnet verkar vara på tapeten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier