Spa – ett perfekt sätt att pigga upp sig i höstmörkret

Det är dessa dagar – de grå, småregniga, trista mellanhöstdagarna – man ska göra alla de där myyysiga höstaktiviteterna som alla hurtfriska höstförespråkare hojtar om redan i september och som är anledningen till att de bara läääängtar efter oktober- och novembermörkret.

Ironisk? Drabbad av en släng av SAD redan? Möjligt. Eller så har jag bara inte ställt in mig än på den Stora Övergången när ljuset lämnar oss mer och mer och det är dags att tända brasor, koka stora koppar te och läsa böcker i travar.

Jag gör mitt bästa för att anpassa mig dock. Bakning är till exempel en bra terapi, fast nu är frysen så fullproppad med fyllda gifflar, kokostoppad kärleksmums, kolakakor, chokladkladdkakor, fikonbröd (och säkert något mer jag inte kommer ihåg ens nu) att vi inte får plats med mat :-). Jag kedjeäter också satsumas. Liksom laddar aromalampan med uppiggande oljor som grape, apelsin och bergamott. Plöjer filmer i allt från kategorierna thriller och skräck till tecknat och fåniga kärlekskomedier gör vi också.

Men spa då? Här finns mycket att sukta och längta efter just nu. Även om spa passar året om så lockas många lite extra på hösten och vintern. Ute finns ingen sol som pockar på vår uppmärksamhet och vädret kan vi ofta lika gärna vara utan. Inne på spa kan vi istället krypa in i varma bastur, låta våra kroppar sjunka ner i sköna bad eller slumra i avkopplande relaxhörnor – helst efter en himmelsk spänningsfrigörande massage som ger oss nytt hopp, kraft och energi.

Jag tror jag genast ska boka en spakryssning med Birka Cruises eftersom det damp ner ett erbjudande häromdagen. Lite sol och fruktdrinkar på deras Paradise Beach, bastu och bubbelbad i deras Aqua spa och så någon behandling på det. Det låter som ett perfekt sätt att pigga upp sig i höstmörkret tycker jag!

2 thoughts on “Spa – ett perfekt sätt att pigga upp sig i höstmörkret

  1. Ja visste väl det, det bor en liten husmor i dig också. Härligt med frysen laddad. Stor kram

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier