Shadiva of India – som en len smekning för kropp och själ

Jag känner mig helt förnyad! Underbart, vilken behandling! Framförallt massagedelen var en riktig höjdare, men jag måste ta det från början…

I förmiddags hade jag alltså tid på Privatskolan för hudvård och spa (Lästmakargatan 10 i Stockholm) för att pröva en ny spabehandling från det tyska märket Babor; Shadiva of India.

Skolan tar även emot utomstående för elevbehandlingar till reducerade priser, perfekt alltså om man är spafanatiker men saknar kassan för det :-).

Jag fick börja med att byta om till en liten rock och engångstrosor, och blev sedan mött av Cornelia som utbildar på skolan. Väl i rummet förklarade hon kort behandlingen och satte sedan igång.

Shadiva of India är inspirerad av ayurveda, även om de inte gör någon full konsultation för att bestämma en dosha på något sätt. Variationen består av vilken olja som används och kan variera mellan oliv(P), sesam(V) och soya(K).

Jag fick olivolja som Cornelia blandade med en saltskrubb och sedan applicerade på min kropp. Tyvärr hade jag gjort det klassiska misstaget att raka benen några timmar före, så skrubben gjorde lite ont just på smalbenen, men annars rev det bara skönt och huden blev sammetslen av de skrubbande kornen och den lena oljan, som dessutom värmts upp för att ge maximal känsla av välbehag.

Efter en dusch var det dags för ett litet mellanspel med en avslappnande skalpmassage, också den med olja (vilket lärde mig att hädanefter aldrig gå på spa utan en keps i beredskap för hemfärden med oljigt hår!).
Personligen hade jag placerat detta moment först i behandlingen, dels för att en skalpmassage inte är så intim och därför blir ett bra ”första kontaktmöte” mellan terapeut och kund. Dessutom passar den att kombinera med en kortare andningsövning som får kunden ner i varv och färdig att koppla av under de kommande momenten. Nåja, skön var den också i alla fall!

Slutligen var det så dags för oljemassagen. Jag kände genast att det var något särskilt med de långa, strykande massagetagen som upprepades gång på gång på gång med hela handflatan; väldigt skönt och extreeeemt avkopplande. Det tog inte lång stund innan jag befann mig i ett djupt tillstånd där oxytocinet och endorfinerna sprutade i kroppen :-).

Trots vad jag uppfattade som enorma mängder varm olja som hälldes på min hud sa det bara slurp (förutom i håret då) – gissningsvis var min solutsatta hud ganska så törstig, trots att jag är noga med både mina solprodukter med faktor och after sun…

Den där sömnbristen känns nu som bortblåst i alla fall – jag mår helt enkelt toppen!

2 thoughts on “Shadiva of India – som en len smekning för kropp och själ

  1. Åh vad härligt det låter. Och ja det har vi fått testa i skolan saltskrubb på nyrakade ben så det kommer jag komma ihåg känslan av. haha. Vad var det för olja i håret dem använde? vet du kanske inte det? =)

    Hade bra

  2. Hej Lesley, Tolkar din kommentar som att du är spaterapeut-elev? På samma skola kanske till och med? I vilket fall så låter det jättebra att du lägger detta på minnet tills att du ska ut och jobba 🙂
    Och oljan i håret var Babors oliv, samma som mixades med saltskrubben.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier