Förra helgen kryssade jag med Birka. Hela sällskapet bestod av fem utslitna småbarnsmammor som alla såg fram emot lite vila och glamour! Det blev en intensiv verklighetsflykt, där jag tycker kryssningar är den perfekta resformen. Till havs känner man sig avskärmad från alla måsten och kan koppla av fullkomligt, om så bara för ett dygn…

På klev alltså fem askungar och av klev fem prinsessor, eller överdriver jag nu? Invändigt kändes det så i alla fall. Efter en champagneskål gick vi till Birkas spaavdelning. Den är skiljd från deras pool- och solavdelning och består av olika bad och ångbastu – som tyvärr inte var igång och trots påpekande om detta först kom igång när vi var tvungna att gå…(gulliga som de var i receptionen bjöd de dock på fräscha bärsmoothies som kompensation).

Eftersom ett killgäng hade ockuperat utomhusjacuzzin gled vi ner i inomhusvarianten. Det heta vattnet släppte snart ifrån sig många ”aahhhh…” liksom spänningar i våra kroppar. Så skönt det var! Snart ville jag dock svalka mig och hoppade upp för att utmana de andra; vem tordes doppa sig i den kalla ”vakpoolen”? Jag lyckades kväva ett par grimaser och ansiktsutryck, och i trippade alla en efter en som en skara ankungar – hur modiga som helst! Jag skrattade gott eftersom det var fullkomligt iskallt, men oj vad gott det gör för cirkulationen när man varvar temperaturer sådär.

På kvällen njöt vi av deras härliga skaldjursbuffé som pågår fram till 26 oktober (kostar 495 kr). Den bestod av ett överflöd av alla slags skaldjur från ostron och hummer till havskräftor och musslor på stora isbäddar Dessutom fanns ostar, såser, sallad, bröd och brownie till efterrätt. Lite långa köer var vår enda invändning.

Nästa morgon efter frukost och en hel del shopping var det dags igen :-). Den här gången var vi inbokade på en aktivitet jag aldrig provat förut, nämligen hudvårdsskola med en terapeut. Alla jublade och dessutom lottade jag ut en massage bland tjejerna. Medan den lyckliga vinnaren njöt av den, bastade vi andra i vår privata bastuavdelning som ingår när man bokar en gruppkurs av detta slag. Den privata relaxavdelningen har skåp, duschar, wc förstås samt korgstolar vid en hel glasvägg varifrån man har vacker vy över kobbar och skär som glider förbi. Jättefint!

Terapeuten Monika var vår ledsagare och guide när det gällde hudvårdsskolan (en tvåtimmars-aktivitet som kostar 450 kr per person inklusive ett glas mousserande vin samt tillgång till den här privata avdelningen). Vi fick alla förtroende för henne direkt. Hon hade ett lugnt och trevligt sätt, besatt en god dos kunskap och delade gärna med sig av tips. Steg ett var en hudanalys följt av rengöring och skrubb.

När det var dags för ansiktsmasken fick vi måla på den på varandra med penslar vilket förstås blev lite fnissigt. Sedan bestämde vi oss för att låta den verka medan vi satt ute i utomhusjacuzzin med vårt mousserande vin! Stort plus för att Monika var flexibel och lät oss vara lite busiga :-). Väl därute sprack himlen upp och solen gassade som om det hade varit mitt i juli – en underbar stund som helt klart plussade på flera steg på måbra-kontot!

Efter serum och en rad krämer var vi klara. Och Monika hade nog skapat förtroende hos många av oss att döma på inköpen som gjordes i spashopen efteråt, för visst känns det bättre att köpa hudvård på rekommendation av ett proffs som haft möjlighet att se ens hy och hur den reagerar i ett par timmar?
Vi avslutade med att insupa havsluften på däck innan det var dags att gå av.

Kan man vara både trött och ha fått ny energi? Så kände i alla fall jag mig, lite trött och avslappnad av ett intensivt dygn till havs samtidigt som jag hade fått en god dos lyx och ny inspiration att orka med vardagen ett tag till. De andra instämde. Här är några av deras kommentarer:

”Ett perfekt fartyg för mammor som vill komma iväg på en lyxig kortweekend”.

”Jag var verkligen positivt överraskad, och jag har definitivt fått mersmak!”

”Rena lyxen för småbarnsföräldern att få släppa allt och slappna av.”

”Spa, champagne, skaldjur, shopping, när åker vi nästa gång?”

”Uppskattad hudvårdskurs med fantastisk utsikt, lugn och ro, ingen stress och flexibelt upplägg.”

2 thoughts on “Perfekta kompisresan: ett lyxigt spadygn till havs!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier