Chokladmassage, en passande behandling i juletid!

Svenskt och ekologiskt från Maria Åkerberg finns sedan en tid på Birka. Foto: Heidi Rovén.

När jag nyligen julbordskryssade med Birka Cruises passade jag även på att dag två unna mig lite tid i deras Panorama Spa. Det är något jag tycker är perfekt med en kortkryssning, att man tvingas lämna vardagen i hamn och faktiskt får tid att ta det lite lugnt och skämma bort sig!

Med känslan av chokladpralin

I tron att det var en Maria Åkerberg-behandling jag bokade (som också har chokladprodukter och chokladbehandlingar) fick jag en chokladmassage med olja från PauDa Group. Birka har jobbat med dessa produkter jättelänge och de är otroligt återfuktande med 85 procent rent kakaofett (plus sheasmör och mandelolja)!

Mjuk och len av kakao, jag doftade som en pralin direkt ur Aladdin-asken! 😉 Foto: Marlene Rindå Jikita.

Att det var superduktiga terapeuten Erika som tog hand om mig gjorde ju inte direkt stunden sämre, tvärtom. Jag har haft förmånen att få behandling av Erika då och då under nästan alla år hon jobbat på Birka, vilket är hela 13 år nu.

Erika är den mest erfarne av Birkas alla terapeuter och har jobbat här sedan starten! Foto: Marlene Rindå Jikita.

Tillbaka till massagen. Det blev en underbar stund av mjuk massage med precis lagom tryck över mina spända muskler. Vanligtvis är jag inte så dragen till dessa ”gourmetbehandlingar” som doftar sött av choklad och vanilj, förutom när det lackar mot jul!

Spabehandling efter säsong

Jag är väldigt inkännande på säsong, humör och väder när jag tar spabehandlingar och på samma sätt hade det känt väldigt konstigt med något kylande, uppfriskande eller blommigt just nu för mig.

Fyllda chokladkoppar på Birkas julbord, kombineras gärna med en chokladmassage i spat! 😉 Foto: Heidi Rovén.

Nä, under vinter- och juletid passar det underbart bra med alla slags godisaktiga, kryddiga och värmande behandlingar så är det någon gång man ska boka sig en chokladmassage är det väl nu (50 minuter kostar 695 kronor). Kombinera med fördel med Birkas julbord där ett helt godisrum ingår så är upplevelsen komplett!

Skärgårdsutsikt och choklad

Efter min sköna behandling blev jag bjuden på juice, blåbär och några chokladbitar. Väldigt lyxigt och mysigt!

Rofylld utsikt har man från Panorama Spa. Foto: Heidi Rovén.

Från deras spa hade jag dessutom utsikt över skärgården och här kan man även både ångbasta, bubbla i jacuzzi ute som inne samt bara koppla av antingen i ett varmt, stilla bad eller vilstolar. Kalldopp-pool finns också, men eftersom jag ville låta huden dra fördel av den näringsrika oljan avstod jag bad denna gång och tog det bara lugnt.

Rätt unikt är väl detta badkar med varmt vatten mitt i spat skulle jag säga! Foto: Heidi Rovén.
Bild tagen med ”nya” bastun i ryggen. och ut mot jacuzzin i Panorama Spa. Foto: Heidi Rovén.
Plus för att de tagit tillvara utsikten som ju ändå är en del av grejen med att kryssa; kontakten med havet! Foto: Heidi Rovén.

Nyheter i Panorama spa

En nyhet la jag även märke till; att väggen till det tidigare damomklädningsrummet slagits ut och den stora härliga bastun med havsutsikt blivit gemensam från spat. Damerna får numera klä om i tidigare VIP-basturummet som jag bokade när jag var på en gruppkryssning med ett par vänner för några år sedan.

Häng för tjejsnack, eller kanske väljer man att måla naglarna eller något annat här? Foto: Heidi Rovén.
Damrelaxen var lite sval, kanske för att man ska kunna pusta här efter bastun. Fin utsikt! Foto: Marlene Rindå Jikita.

Därinne har man nu ett stort relaxrum istället mot havet. Bastu finns också, dock inte med havsutsikt. Det var ändå bra att de gjorde så här så att den fina panoramabastun kommer alla till godo!

Möjligheten att bada på Terrassen under vinrankorna finns också (120 kronor för en timmes sol, pool och bastu). Min man och mina söner passade på att njuta här en stund av bubbelbad och sol.

Sol och pool på Terrassen by Birka är mysigt när kylan biter ute! Foto: Heidi Rovén.

Har du badat och bastat på Birka och testat deras spa någon gång?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier