Bland tall och tjärdoft på The Nest

Downtown Camper har en stil som passar för den urbana camparen (alltså hotellgästen)! Foto: Heidi Rovén.

I somras hade jag ett uppdrag att skriva om Stockholms bästa spa, i mitt tycke, och betade därför av flera i tät takt. Vissa var trevliga återbesök, andra var nya bekantskaper. Ett av dem som nu hör till mina favoriter var The Nest; spat på det coola, urbana hotellet Downtown Camper.

Stockholms trendigaste spa?

Downtown Camper ligger på Brunkebergs torg, mitt i Stockholms city. Spat har de förlagt högt upp i huset med en stor lounge, gym och egen takterrass. Redan första intrycket triggade igång min nyfikenhet och upptäckarlust och jag liksom sögs in i den snygga designen, färgerna, allt det smakfulla…

Produkterna närmast i bild är deras egna. B för body, S för schampo och C för conditioner. Foto: Heidi Rovén.
The Nest är ett Kerstin Florian-spa… Foto: Heidi Rovén.

Med mig hade jag min väninna Lisa och jag började i gymmet medan hon satsade på att njuta av solen på terrassen (efter att hon fotat mig). Gymmet är litet, men det finns det man behöver; en ”maskindel” och en yogasal dit många även kom för att bara stretcha efter sin träning. Utsikt har man också.

En matta är allt jag behöver för min träning, men att få fin utsikt var inte heller fel! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.
Vatten och frukt, ett nödvändigt tillskott på såväl gym som spa. Foto: Heidi Rovén.
Lisa tog sig en kopp te på terrassen. Foto: Heidi Rovén.

Så bytte jag om för våtare aktiviteter och gick ut i själva spadelen. Det första jag fick syn på var en handfatsdel med speglar som jag gissade var för gruppaktiviteter, kanske demonstrationer av ansiktsvård eller liknande (som när jag och granntjejerna kryssade med Birka och fick köra en DIY-aktivitet och lägga mask på varandras ansikten under ledning av en terapeut).

Bad med magnifik utsikt

Bredvid flera handfat såg jag vattenkannor. Det roliga var att jag hann fundera en stund – och bli nyfiken på – vad man skulle ha kannorna till. Tills det dök upp en trädgårdsmästare och tog tag i en och började vattna en stor växt intill. Hahaha. Så var den gåtan löst. Men vem vet, de kunde ju haft gruppsessioner med nässköljning eller något liknande?! 😉

Kolla vattenkannorna, två stycken identiska, ställda i perfekt symmetri – ja, vad skulle jag tro?! 😀

I spat kommer det in ljus från två håll. Det här med ljus är tricky för även om utsikt är vackert brukar jag känna mig exponerad på ett obehagligt vis i span som badar i hårt dagsljus. Inte på The Nest. Här funkar det. Kanske för att man befinner sig så högt upp att man slappnar av. Den enda som skulle kunna se in är ju möjligen en fönsterputsare, och de dyker väl ändå inte upp så ofta kan jag tänka.

Bastun är ett fågelbo! Så kul – love it! Foto: Heidi Rovén.

Hjärtat i The Nest är bastun, generöst tilltagen och med ljudet av avkopplande fågelkvitter. Nu om inte förr förstår man kopplingen med alla pinnar utanpå och namnet. The Nest är förstås ett fågelbo! Vi befinner oss i skogen…

Detaljerna som gör det

En annan sak de får plus för var skålen utanför bastun med rullade handdukar, is och citronklyftor. Så enkelt, så fräscht. Intill finns också en liten buffé med snacks och tesorter med underfundiga namn. Trevligt! Och så väggen med solhattar där man bara kunde låna en om solen var för stark…

Min spasjäl smälter av sådant här… 🙂
Ny energi att knapra på mellan målen och spaaktiviteterna är viktigt. Foto: Heidi Rovén.
Hur charmigt alltså? Me like. Foto: Heidi Rovén.

Men så klart var det terrassen som lockade mest denna stekheta, soliga sommardag. Här fanns (då i alla fall, jag vet inte hur det ser ut där höst-/vintertid) fåtöljer, soffor, sittbänkar med mysiga kuddar och gott om solstolar av fälltyp. Även för en stockholmare var det fint att sitta här och beundra utsikten över vår vackra huvudstad!

Kolla utsikten – och så rätt med glas runtom terrassen här! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.
Galet bra utsikt från takterrassen på The Nest! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

En lite ovanlig sak var barrväxterna som också prydde terrassen. De flesta går ju för palmer eller liknande när de ska skapa ett mysigt poolhäng, men i och med Downtown Campers tema (som flirtar med såväl storstad som camping och skogen) så passade det så väl in. Min väninna som har slipade sinnen upptäckte också rätt snart en doft av tjära som kom från korkstolarna. Det kanske låter korkat (haha!) men passade perfekt med skogstemat.

Spana in tallen liksom korkstolarna. 10 av 10 på det också.

Frukost to die for…

En annan sak som imponerade var deras frukost. Vi provade varsin frukostbricka ute i solen och jag måste säga att maken till frukostbricka var det länge sedan jag fick. God mat är en sak, frukost med smarrig och mumsiga tillbehör en annan. Nyttig mat är inte heller svårt att få till. Men god, smarrig och nyttig mat…som även är en fröjd för ögat – det är något extra.

En färginjektion till frukost någon? Foto: Heidi Rovén.

Jag har påtalat det många gånger förr att jag ofta saknar en koppling mellan maten och spatemat på våra svenska spa. Det börjar bli bättre. Det HAR blivit bättre. Men fortfarande finns det många ställen där man hade önskat att maten som serveras också hade andats lite spa…

Allt var otroligt smakfullt – och mäktigt. Vi kunde inte äta upp allt, hur gott det än var. Foto: Heidi Rovén.

The Nest hälso-/frukostbricka består av:

  • Beetroot bowl med rödbeta, hallon, kokos, banan och lite granola,
  • Juice av ingefära, gurka, spenat, äpple och citron
  • Overnight Oats med chia, passionsfrukt, mango, chlorella, mint and rostad kokos,
  • Rågbrödssmörgås med ägg, sallad, groddar, avocado och tomat,
  • Vattenmelon, färsk i bitar.

Allt tillrett av deras eget kök och med största omsorg. Och som också levererade en visuell vitamininjektion!

Vi fick välja var vi ville äta vår frukost, inne eller ute. Valet var lätt denna soliga sommardag! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.
Poolen är 38 grader varm och långsmal med glasvägg hela vägen… Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

När vi hade njutit klart av såväl frukost som den varma utomhuspoolen och badat tills vi var skrynkliga, begav vi oss inåt och såg oss om lite i deras fina lounge. Här finns en bar och många sköna relaxytor, jag skulle gärna hängt där i ett par timmar för att läsa, ta det lugnt och koppla av.

Loungen är trendig och rätt i grått och svärtade pastelltoner. Foto: Heidi Rovén.

Hur är The Nest utan sin terrass?

En sammanfattande reflektion av allt det underbara. Att vårt besök var så lyckat vill jag påstå till viss del i alla fall berodde på vädret – att vi kunde vara ute lika mycket som inne. För, vad finns här egentligen, när solen inte lyser och en höststorm blåser hård eller vintervädret biter…?

Både jag och min väninna var saliga över The Nest, men är det lika bra en höst-/vinterdag? Foto: Lisa M. G. Weijmar.

Om man tänker bort terrassen (vars pool håller 38 grader året om), vad finns då kvar inne? Ingen pool. Ingen ångbastu. Bara en torrbastu och två upplevelseduschar faktiskt om man ska vara lite krass. Miljön är visserligen väldigt snygg, men är du beredd att betala nära 600 kronor för det?

Inget hörn eller yta har lämnats åt slumpen på The Nest. Foto: Heidi Rovén.

Det är vad entrén kostar; 595 kronor, och för det vill man nog mer än bara ta en bastu (och träna). Spapaket med gym, frukost och bastuaktiviteten ”sauna release” kostar 950 kronor.

Nu ska jag faktiskt till The Nest snart igen och lovar då att tänka till ordentligt på detta, hur det skulle kännas om man inte kan vara ute på terrassen alls. Mer om The Nest snart igen alltså…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier