Igår var vi och besökte Torekov Hotell. Det gör mig alltid på gott humör! Faktum är att det börjar redan innan vi kört in i själva Torekov. Jag får syn på anspråkslösa små stugor och tänker ”ja, den skulle vi kunna ha” eller ”söt! den köper vi!”. Inne i själva Torekov är husen allt annat än anspråkslösa, för att inte tala om priserna…

De vita badrockarna var många på Torekov Hotells terrass, maten smakade gudomligt och jag fick mig även en pratstund med nya hotellchefen Oscar Lindeberg.

Då är det bra att det går att göra dagsbesök och ändå njuta av omgivningar och stämningen, som såhär på sommaren är som bäst. På Torekov Hotel samlas alla på terrassen där restaurang, poolbadare och spagäster flyter ihop till en enda härlig sommarmix!

Vi började vårt besök med att äta från deras nya bistromeny. Här fanns klassiker och rubriker som trädgård och fiskhandlaren men det var en spanskinfluerad pastarätt full av godsaker som mitt val föll på.

Den gräddiga tronchettin med tryffel, ricotta, nötter, parmesan, sparris och annat gott var som en färgsprakande godispåse och hur mumsig som helst. Toppbetyg! Möjligtvis hade man kunnat önska sig en pastakudde till eller två för att bli riktigt mätt. Jordgubbar på det med hemgjord glass rundade perfekt av vår trevliga matstund i solen.

Efter att lille Isac, numera dryga 10 veckor, även fått sin lunch var det dags för mig att inta nästa del av terrassen, nämligen massagebritsen bakom den skönt fladdrande skynket i deras sommarspahörna. Riktigt läckert att de plockat ut spaverksamheten sommartid, och vädret kunde inte passat bättre. Spanienkänsla igen, för hur ofta kan man i Sverige få en behandling utomhus utan att man riskerar att frysa? Nu var jag istället behagligt varm under hela massagen och njöt i fulla drag…!

Men, jag tänkte faktiskt vänta med behandlingsupplevelsen till ett separat inlägg, och istället berätta om Torekov Hotells nya ledning. Tidigare hotellchef/VD Christer Rådeström har ju lämnat dem för nya uppdrag och nu är det istället Oscar Lindeberg som är platschef och driver verksamheten.

Medan Oscar i en flygande fläng mixade jordgubbssmoothies och småpratade med gästerna för att få allas trivsel att ligga på topp berättade han för mig om sin mångåriga erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen både från Sverige och utomlands. Namn som Hotell Diplomat och Grand Hotell samt egen konsultverksamhet tyder på att han nog haft sin beskärda del av utmaningar! På frågan vad som tog honom till Torekov Hotell svarade Oscar att han tyckte det verkade vara en härlig produkt som skulle vara jätterolig att arbeta med. Helt klart såg han ut att trivas där han skyndade fram mellan borden på terrassen, och det ska bli spännande att se vilka idéer och nyheter han kommer att tillföra.

Apropå nyheter: innan vi lämnade Torekov Hotell passade jag på att inspektera en av spats nyheter. Spachef Ulrika Nylund visade mig deras färg- och ljusterapirum där man för endast en hundralapp, liggandes på en mjuk madrass på golvet, kan njuta av olika program av färg, ljud och ljus. Helt klart ett bra tillskott för deras spabesökare och visst är det något som ligger i tiden (som jag berättat tidigare har jag ju just nu en artikel om färg- och ljusterapier ute i Amelias Kropp & Skönhet). Säkerligen något som kommer att locka särskilt till hösten och vintern när ljuset inte är längre är lika generöst som nu.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier