Shiatsu-massage på Torekov Hotell

Jag anmälde mig i spareceptionen, försökte bita mig i tungan och inte förekomma killen som stod där, med egna förslag på tillvägagångssättet (jag vill ju ständigt kolla av kunskap, bemötande, service…).

Han räckte mig vänligt en badrock och instruerade mig vart jag skulle ta vägen för att vänta på terapeuten.
”Hur mycket ska jag klä av mig?” frågade jag.
”Eh…det gör du som du vill, men shiatsu är en massageform som görs utanpå kläderna…” svarade killen.
”Så jag behöver egentligen inte klä av mig då?” kontrade jag.
”Nä” nu log han lite blygt och osäkert.
”Då kanske jag inte behöver badrocken heller” konstaterade jag försiktigt med ett leende och räckte över den till honom igen samtidigt som jag la till att jag skulle komma tillbaka och hämta den ifall det blev tid till att bada.

Ute på terrassen satt folk och pimplade vin. Någon beställde in champagne. Ett par tjejer i vita badrockar hade slagit sig ner i de lounge-lika sofforna med vita segeldukstak över. I poolen plaskade barn med sina föräldrar.

Jag hade blivit förvarnad; jag kunde få behandlingen inomhus också ifall det kändes för stimmigt ute. Men nä, nu var det sommar och fint väder och jag hade aldrig tagit en behandling i deras ”uterum”. Sagt och gjort. När draperierna var fördragna och jag lagt mig ner och slutit ögonen var jag dessutom i ”mitt eget rum”. De somriga ljuden – allt från barmusiken till poolplasket – bäddade bara in mig i mig själv. Det störde mig inte alls.

Shiatsu är en japansk behandlingsform. Ordet betyder fingertryck vilket beskriver bra vad det handlar om. Eftersom man behåller kläderna på används ingen olja. Tanken är att genom att behandla / trycka på våra akupunkturpunkter längs kroppens meridianer, frigörs blockerad energi. Kroppen slappnar av, kan balansera sig och vår egen självläkande förmåga stimuleras och ökar.

Terapeuten var duktig. Med mjuka rörelser började hon med att vagga min kropp fram och tillbaka. Jag kände hur jag alltmer kunde slappna av och hur spänningarna släppte. Sedan arbetade hon sig igenom hela min kropp med rygg och baksida först för att sedan fortsätta med framsidan. Förutom tryck, använde hon sig av sträckningar och mjuka rullande rörelser kring lederna. Särskilt skönt var det runt axlar och skuldror där spänningar lätt sätter sig men säkert var det lika välgörande för höfter, ben och fötter.

Behandlingen var mycket väl utförd. Terapeuten behöll ett bra fokus hela tiden och var inkännande på ett fint sätt mot vad min kropp klarade. Stundtals kändes det som om hon hade öron i handflatorna när hon liksom lyssnade till vad varje muskel och kroppsdel hade att berätta. ”Här är det riktigt stelt, här behövs det jobbas lite extra men ta det varsamt…” eller ”Här är det ganska mjukt men det finns en punkt som skulle kunna frigöra spänningar längre ner i ryggen…”.

Att erbjuda just shiatsu under sommaren i deras uterum tycker jag är ett bra beslut. Dels känns behandlingen mjuk och full av njutning, dels behöver man inte oroa sig för om draperiet skulle glipa av vinden eftersom man behåller kläderna på. Är du i närheten tycker jag absolut du ska åka dit och testa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier