God fortsättning till alla!

Jag har gått ner på jultempo. Ett härligt slött tidsflöde som består av jultv, julmusik, spel och promenader mellan ätandet. Jag går från proppmätt till mätt och tillbaka till proppmätt (detta görs med hjälp av allehanda smakfulla rätter som blivande svärmor och svärfar dukar fram samt lite hjälp av kakfat, fruktskålar och chokladaskar). Är faktiskt så mätt emellanåt att jag tror jag ska sprängas :-).

Jag känner mig helt ”julmysad” ända in i själen och bara det är faktiskt riktigt hälsosamt – i alla fall en gång om året :-). För att väga upp allt stillasittande och smarrande tog jag mig idag i alla fall i kragen och genomförde (förutom en långpromenad ute i den bitande nordnorska kylan här i Bodö) ett yogapass. Men inte vilken yoga som helst – och jag tror aldrig ni kan gissa vilken – nämligen gravidyoga! För ja, jovisst, det är sant! Den som inte läste det i intervjun med mig i Aftonbladet för lite sen får alltså reda på det nu; jag är gravid och ska ha barn!

Detta förklarar också att massager och tuffa spakurer sedan i slutet av sommaren mest bestått av ansiktsbehandlingar och annat ”light”. Nu, när jag faktiskt för första gången i livet kan testa på mig själv, kommer jag ta tillfället i akt att testa olika så kallade ”blivande-mamma-behandlingar”, gravidmassager och liknande. Glädjande finns det en hel del faktiskt, för ni kan ju gissa min panik först: ”Va?! Avrådes gravida från spa, från bastu, från massage, de flesta eteriska oljor och så vidare….?!”

Särskilt strikt har jag inte varit, nä – den här bebben blir spaifierad redan i magen :-). Försiktigt ja men jag har som ni sett varit på spa ändå trots att jag såklart tänkt på vad jag gjort (inga långa bastusessioner, inga tvära temperaturkast och inga detox-kurer överhuvudtaget).

Så, ja då var min lilla julöverraskning avslöjad! I 20:e veckan nu och därmed halva tiden gången! I mitten av maj föds underverket, min lilla spabebis, som ska bli så smörjd, masserad och pysslad med att hälften hade varit nog, hihi… men bara med det renaste och finast som finns förstås. Och vad det är lär ni få veta när det så är dags!

3 thoughts on “Gravidyoga – juldagens spa-aktivitet

  1. Jättegrattis till den väntade bebisen! Och bastu går iaf bra när man är gravid; jag simmade och badade bastu under alla mina tre graviditeter utan problem.

    1. Hej och tack så mycket! 🙂
      Tre graviditeter – wow – ja då har du erfarenhet! Många avråder ju dock från bastu och jag tror inte att man generellt ska ta långa eller alltför heta sessioner, men jag har också bastat (skulle inte överleva annars) men bara korta stunder och i mellanvarma bastuvarianter. Simning däremot är ju jättebra! Man känner sig lätt och smidig i vattnet och det blir mjuk träning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier