Näst sista mysjuldagen i Bodö. Idag var det lite mer öppet på ”byn” så vi gjorde ett besök på upplevelsecentret Bodö Spektrum, eller i alla fall de badbara delarna av det. Anläggningen ligger mitt emot Norsk Luftfartsmuseum, där för övrigt blivande svärfar Sven är direktör!

Förutom Bodöhallen och Nordlandshallen som används till idrott, mässor, konserter och olika event, är det inne på Bodö Spektrum man hittar Nordlandsbadet som passar hela familjen samt en spa- och wellnessavdelning.

Badet har flera olika pooler för motionssim, terapibad, lek och spel, babyplask, vågmaskin och en grotta med strömmande vatten genom. Det finns också en servering där man kan bota kurrande magar.

Mer stillsamt är det uppe på den avdelning som kallas Velvaere. Här är åldergränsen 18 år (16 på söndagar) och man kan njuta av fot- och bubbelbad, olika upplevelseduschar med massage och tropiskt regn, isfontän, och flera olika bastur. Det finns också en behandlingsavdelning, men den var stängd nu.

Jag och sambon tog det lite lugnt eftersom jag är gravid, och besökte bara ytterst kort kristallbastun, den infraröda bastun, ångbadet, den finska bastun och tepidariet. Där jag stannade längst och den bastu som jag också gillade bäst var den som hette ”rotharium”. Här var värmen väldigt mild, ljuset ändrades sakta i olika färger och hela bastun doftade gott av olika eteriska aromer. I mitten ovanför aggregatet satt en vit kristall av något slag, möjligtvis en bergskristall. Den kändes cool i alla fall och det var som sagt där jag klart trivdes bäst!

I baren kunde man förutom att beställa mat och dryck (även alkohol vilket jag alltid är lite tveksam till på spa…ett par killar satt till exempel inne i ångbastun så länge med varsin öl att när de gick ut stank hela bastun av öl. Mindre kul och det gjorde också att jag vände i dörren…) få en kyld eukalyptus-duk att lägga över ansiktet när man satt i bastun.

Slutbetyg: tja, jag vill inte skicka er till Bodö bara för att gå på Spektrum Velvaere, men är ni ändå här så ska ni absolut inte missa det! Inte heller att gå på svärfars luftfartsmuseum ;-).

2 thoughts on “Spektrum Velvaere

  1. Hej Fredrik,

   Brukar inte godkänna produktsajter som vill göra reklam men nu var det faktiskt så lustigt för jag har precis tänkt göra ett inlägg om luftrening själv (!) så du fick slinka igenom 🙂
   Fast jag tycker sajtens namn var lite falsk marknadsföring, för det är ju inte aromaterapi främst som sajten berättar om, i alla fall inte vad jag kunde se vid första anblicken…
   Synd att vi bara för 2 dgr sedan själva beställde en luftrenare, annars hade jag varit aspirant på att testa din produkt!

   /Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier