Julaftonsmorgon. Med levande ljus omkring mig, en brasa som sprakar här bredvid och ett frukostbord som dignar av såväl ost- som skinkmackor, pepparkakor och lussebullar, har vi suttit här sedan 7-tiden imorse och bara myst. Jag och sambon befinner oss med hans familj i Nordnorge där kylan biter kallt och vinden viner om husknutarna. Riktigt vinterväder med andra ord!

Det finns faktiskt ett spa här i byn som dessutom ska vara riktigt bra, jag har ju skrivit om det förut här på bloggen och planen är att vi ska besöka det om ett par dagar. Närmaste spaplanen annars nu är en rejäl jultvagning. Och apropå det har jag inte alls glömt att jag lovade en utförlig rapport om Comwells nya produktsortiment, Spa*losophy. Kom av mig lite där, julen kom emellan :-).

Det sista jag hann prova innan vi åkte var deras olja. Jag har riktigt dille på oljor nu. Oljor är fantastiska! Man kan ha dem till kroppen, ansiktet – och håret. Spa*losophy-oljan hade just detta tips; att man skulle smörja in lite i hårtopparna och låta det sitta en stund före schamponeringen. Efter dusch är oljan bra för torra hudpartier, eller så kan man blanda lite av oljan med en klick av kroppslotionen i samma serie för att få en lättarbetad och rikare kräm. Jätteskönt!

GOD JUL!

3 thoughts on “När juldagsmorgon glimmar

 1. God jul och gott nytt år! låter som ett härligt firande! Jag tycker föresten att du borde få gå på ett hamam bad i det ny öppnade blue hotel! Vill läsa en utvärdring om det 🙂

  Hade så bra!

  1. Hej och god fortsættning! Ær i Norge, dærav de lustiga tecknen :-).
   Tack før tipset/ditt ønskemål, faktum ær att jag redan har varit på Blue Hotel och deras Hamam. Har också skrivit om det ett par gånger, om æn ej på bloggen. Senast var de omnæmnda i min artikel i SvD men det såg du sækert. Jag ær faktiskt inbjuden att se och testa nu nær de byggt om också, men om du -strax – læser mitt nya inlægg førstår du varfør det får vænta lite :-).
   Så længe kan jag i alla fall sæga att det var vældigt bra nær jag var dær, æven om det var ett tag sedan. Deras turkiske hamam-mæstare har arbetat på Hamam sedan han var 12 år så han kunde verkligen sin sak!!! De har byggt ett mycket fint och proffsigt hamam dær de inte sparat in på material eller kænsla. Mig veterligen ær det det enda (riktiga) hamamet i Sverige, och skulle det dyka upp fler har jag svårt att førestælla mig att de blir lika bra… men spa ær det ju inte, dock en fin version av en internationell badtradition væl værd før alla bad- och hælsointresserade svenskarna att testa.
   God fortsættning ønskar Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier