Första saltrummet till havs på Norwegian Breakaways Spa

Att komma in på ett nytt spa ger mig alltid ilningar av nyfikenhet och välbehag ;-). Detsamma gäller för ett spa till havs, som till exempel när jag premiärkryssade med Norwegian Cruise Lines näst nyaste fartyg Norwegian Breakaway i april förra året.

Hela avdelningen som även inkluderar träningsdelen brer ut sig över drygt 2000 kvm i två våningar. Förutom en tjusig entré och spareception med lounge, är själva spaavdelningen med bad och bastur väl värd ett besök. Havsutsikten har tagits väl tillvara med varma keramikbänkar utmed alla glasväggar som omger pooler och bastur. Ovanför hydrojet-bassängen glittrar en stämningsgivande stjärnhimmel. Den som föredrar har även bubblande bad att välja på.

När det gäller bastuutbudet är Norwegian Breakaway först med en nyhet till havs. Utöver en torrbastu och en med ånga, har Breakaway ett varmt saltrum. Väggarna är täckta av vackert upplyst himalayasalt som sakta ger ifrån sig saltpartiklar. Medan man vistas i saltrummet andas man in dessa partiklar vilket ska ha en välgörande verkan på bland annat luftvägar, hy och immunsystem.

Gillar du spabehandlingar rymmer menyn över 50 varianter från hotstone-massage till akupunktur, botox och restylanesprutor. Lyxigaste ansiktsbehandlingen är deras 24 Karat Gold Facial, men missa inte heller den med syre eller varför inte passa på att få vitare tänder under semestern?

Vad jag gillar med de nyare kryssningsfartygens gym är att de alltid bjuder på något nytt. Har man fastnat i gamla spår med vikter och maskiner kan man behöva hitta ny inspiration genom att testa något annorlunda.

På Breakaway finns till exempel TRX, pilatesklassen Spirals eller Black Light Spinning. Den sistnämnda är en spinningklass i mörker till pumpande music medan det enda som lyser upp den svettiga färden är väggarnas graffitikonst i lysande neon. Riktigt cool är också Nexersys interactive fight training, där man tränar intensivt i interval mot en simulerad avatar!

Snart är det dags igen. Norwegian Breakaways systerfartyg Norwegian Getaway flyter inom kort ut i rampljuset och förstås finns jag då ombord för att undersöka allt, däribland spaavdelningen. Mer om detta kommer inom kort!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier