Skön avkoppling på Bellamare när Silja Serenade gjorde sorti

I helgen kryssade jag med familjen på Östersjön. Vi reste med Silja Serenade som nu gått in i torrdocka för en omfattande renovering. Det var också just därför vi befann oss ombord, för att liksom suga åt oss alla sista intryck så att vi på bästa sätt kan bedöma det nya när det väl presenteras för allmänheten igen om någon dryg månad eller så.

Badavdelningen Sunflower Oasis var tyvärr redan under rivning, så där blev det inte mycket bada av. Jag gick istället runt i byggdammet för att påminna mig om layouten och hur det såg ut, för även om jag har badat där ett par gånger så var det rätt länge sedan. Här till höger nedan syns också en av skisserna på det nya Sunflower Oasis, som alltså blir klart någon gång i mitten av februari 2014.

På jakt efter avslappning hamnade jag istället på behandlingsavdelningen Bellamare ett par däck ner, där jag bokade in mig på en knapp halvtimmes massage av rygg, axlar och nacke – alltid välbehövligt! Priset 264 kronor kändes överkomligt och efter en skön uppvärmande bastu (de har både separat dam- och herrbastu i anslutning till omklädningsrummen samt en allmän ångbastu) fick jag äntligen lägga mig ner på en skön behandlingsbänk i ett trivsamt rum intill.

De estniska damerna i receptionen hade inte kundbemötande eller leende som starkaste egenskap på sitt CV ;-), men som tur var överraskade terapeuten med ett vänligt och tillmötesgående sätt liksom lyhördhet för hur jag ville ha min massage. När jag lämnade rummet lite omtumlad och mycket avslappnad 25 minuter senare var det med betydligt mjukare ryggmuskler som jag slog mig ner i en relaxstol med ett äpple för en avkopplande stund med lite damtidningar som sällskap.

Det ska bli mer än spännande att komma ombord igen när Silja Serenade gör entré på Östersjön igen med ny inredning och flera nyheter inom bad, shopping och restaurang. Allt renoveras inte och Bellamare kommer tillsvidare se likadan ut men de utlovade förändringarna blir ändå så pass stora att ingen lär kunna missa dem! Läs gärna mer på min kryssningssajt SeaFun.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier