Wellas keratinserie ”Sp LuxeOil” räddar det mest hopplösa hår

Jag har tidigare testat och skrivit om båda keratinprodukter och håroljor, inte minst av rent personliga skäl då mitt hår förstördes för cirka 1,5 år sedan. En hårtekniker från Keune hade sagt att det gick bra att kombinera en utslätande keratinbehandling och en färgning vid samma tillfälle och utförde behandlingarna direkt efter varandra. Det misslyckade, fläckiga resultatet gnuggades ur med väteperoxid med förödande resultat…

I alla fall. Än idag är jag inte tillbaka till min forna hårkvalitet och det lär säkert ta många år till. Så, allt som utlovar att det reparerar, slätar ut och vårdar håret kastar jag mig över som en besatt!

Senaste produktserien jag testat är SP Luxeoil från Wella. Ett keratin protect schampoo, en keratin restore mask, en keratin boost essence och en snabbtorkande light oil.

Jag är mycket positiv till serien. Resultatet och skillnaden känns intensivt, framför allt schampot är själva grunden till resultatet (ofta är det ju annars efterföljande vård som sprayer etc som gör susen) och masken är grädden på moset. Jag har tidigare nästan aldrig bemödat mig med att släpa med mig schampo på resor men denna gång (vi var nyligen ett par veckor i Karibien och kryssade) var det värt det.

Doften är väldigt god, rik och lyxig samt lite exotiskt sötaktig. Färgen på produkter och schampot är lite gul-/guldskimrande. Men det är framförallt konsistensen och resultatet som imponerar förstås. Håret känns mjukare, lenare och mindre bångstyrigt. Den akuta ”jag måste klippa av allt”-känslan byts till ett lugnare; ”det ordnar sig, jag kan föna det snyggt eller sätta upp det så märks det inte så mycket” :-).

Minst positiv är jag till Keratin Boost-produkten som dels känns lite vattnig i konsistensen, dels har förpackningen dålig ”sprutt”. Själva hålet som man sprayar produkten ur sprider inte ut medlet utan strålen är riktad och hård. Om jag alltså sprayar direkt i håret så blir det bara blött på en enda punkt, så jag har sprayat i handen istället och sedan spritt ut den över håret med handflatorna.

Om jag fönat håret och det känts lite stort och frissigt efteråt har jag använt light oil-produkten och sprayat över håret, då har det ”lugnat sig” och dessutom fått fin lyster. Den här snabbtorkande oljesprayen innehåller argan-, jojoba- och mandelolja och ger torrt och skadat hår välbehövlig näring och fukt. Även Keratin Boost innehåller argan-, jojoba- och mandelolja.

Det finns en produkt till i serien; ett elixir som jag inte provat tyvärr. På flera av produktförpackningarna står det att de är avsedda att användas tillsammans med detta elixir. Så vem vet; kanske blir effekten ännu bättre om man gör det (förmodligen), men eftersom jag inte provat kan jag inte gå i god för det. Dock tycker jag absolut att serien hjälper den som har ett torrt, skadat, bångstyrigt hår som behöver hjälp på traven så här vintertid eller som mitt – har genomgått för många, tuffa behandlingar.

Gott Nytt Snyggt År på er alla!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier