Redan fjärde dagen in på det nya året! Själv har jag ägnat mig åt det som väl många annars gör i slutet av året; att rensa ut och ta in nytt. Hemmet behöver en ansiktslyftning och iordningsställande både för egen trivsel, närstående släktbesök och den kommande bebisen!

När det gäller spa har jag fått lite lösa inbjudningar så troligtvis kommer det bli ett par besök här och där inom en inte alltför avlägsen framtid. Alldeles nyss fick jag också en häftig inbjudan till Georgien (!) där det bland annat ingick besök i staden Tbilisi och deras gamla svavelbad från 1600-talet. Hade varit fantastiskt att besöka, men denna månad innehåller redan två resor samt en hel massa jobb, så fick tacka nej tyvärr :-).

Jag ska återkomma till dessa resor i senare inlägg, som båda har spa-anknytning (förstås!), men just nu tänkte jag berätta om min SOS-produkt för tillfället: en rosmarinlotion från Dr Hauschka.

I lördags var jag på benen hela dagen och stökade runt i lägenheten. Det straffade sig på kvällen. Oj vad ont jag fick! Det stack och värkte. Förmodligen var krämporna graviditetsrelaterade, de säger ju att den ökade blodvolymen och tyngden är påfrestande för ådrorna. Trots att jag läst om hur vanligt det är att man får dessa problem är jag ändå förvånad fånigt nog. Jag har aldrig haft ben- eller åderproblem tidigare, så dumt nog hade jag inte tagit det osäkra för det säkra utan glatt tänkt att jag skulle höra till dem som slapp råka ut för det. Icke sa nicke. Så, nu smörjer jag in benen flera gånger om dagen med den här rosmarinlotionen och det känns som att det lättar.

Det fullständiga namnet är Dr Hauschka Rosemary Leg & Arm Toner och utöver rosmarin innehåller den ”borage” (gurkört på svenska). Det känns bra när jag smörjer på den och särskilt om jag drar på mina Scholl flygstrumpor efteråt. Jag ska införskaffa riktiga stödstrumpor också som jag läst ska vara det bästa för att motverka åderbråck.

Här är några fler tips för att motverka åderbråcksrelaterade problem i benen:

*Sitt ej med benen i kors.
*Sitt ej still längre stunder, upp och rör på dig emellanåt.
*Sov med fötterna högt, lägg till exempel en kudde under.
*Motionera (ta tex en daglig promenad minst) för att främja cirkulationen.

När det gäller massage läste jag på en sajt att man ska undvika det när man har dessa problem (konstigt nog, man tycker ju att det borde hjälpa med ökad cirkulation i kroppen), på ett annat ställe att det var bra med benmassage. Hur det är med andra spabehandlingar vet jag inte. Finns det kanske någon som är särskild bra för att förebygga att problemen ökar, eller lindrar när de väl uppstått? Den som vet får gärna kommentera här nedan!

4 thoughts on “Bra tips mot åderbråck

  1. Min brasilianska massös masserar inga åderbråck och hennes bästa tips är att sätta på sig stödstrumporna redan i sängen, innan man kliver ur den.

  2. Hirudoid som finns att köpa på apoteket. Liten tub ca 50 kr och stor tub ca 90 kr. Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier