Under spaåret 2009 öppnade både flera nya spaanläggningar och det kom ut nya spännande behandlingar. Flera span bytte produktmärke och en del beslöt att bygga ut/om. Spabranschen i Sverige lever och frodas med andra ord, vilket verkligen är roligt!

Vad kan vi då förvänta oss av 2010? Tja, i alla fall ett nytt spa kommer att öppna på västkusten och ett befintligt här på östkusten kommer att totalrenoveras. Det vet jag med säkerhet eftersom jag varit och är inblandad i båda projekten! 🙂

Om jag skulle blicka in i min spa-kristallkula skulle jag gissa på följande:

*att hela spaupplevelsen kommer att gå emot att bli mer och mer individualiserad,
*att vi kommer knyta an tajtare till ”vår” terapeut för en djupare effekt,
*att vi också kommer söka denna djupare effekt oavsett om det handlar om ett synligt resultat eller djup avslappning,
*att vårt mål på sikt mer och mer kommer att handla om att hitta tillbaka till oss själva och att förstå våra liv i ett bredare perspektiv.
*att vi kommer se fler ekologiska och naturliga produkter på marknaden, liksom att vi nog kommer att vilja äta nyttigare och renare när vi är på spa (smarrigt och läckert ska det ändå vara men näringsmässigt energimättat).
*att vi fortsätter att mixa funktionell motion för kroppslig rörlighet med andning, yoga och meditation för att sänka våra stresshormoner.
*vi vill också gärna lära oss och få med oss bra tips under vår spavistelse som vi kan ta med oss hem och implementera i vår vardag för ett hälsosammare liv.

Framförallt hoppas jag att du som är nyfiken på och söker dig till spa gör det för din egen skull. Fråga, be om råd och ta för dig när du är på plats. Fundera ut vad just du behöver få ut av din vistelse. Kanske är det aktivitet och träning som fått stå tillbaka på sistone och som du vill komma igång med, men det kan också lika gärna vara så att du bara vill sova och ta det lugnt. Lyssna på dig själv och vad du mår bra av just nu, och se till att ge dig det. Bara du kan ta ansvar för din egen hälsa, och spa är ett väldigt trevligt sätt att göra det på!

Ett fantastiskt spa-år på er alla därute!
Kram, Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier