pH Formula I.N.S.T.A.N.T. Mask

start_phformula_20101026_1343255308_20130624_1576382620

Igår var jag på återbesök hos hudterapeut Nina Nilsdotter som har sin mottagning ett par våningar upp i ett hus vid Hötorget, mitt i Stockholms city. Nina är en sådan där ”trollkonstnär” som säger själv att hon aldrig gör samma behandling två gånger, och att hennes kunder aldrig riktigt vet vad det är hon gör…hon ser vad de behöver, lägger till och drar ifrån, mixar märken och har sig. Sådant går förstås bara om man har betydande erfarenhet och stenkoll på vad det är man använder, och det har Nina.

Sist jag var hos henne fick jag träffa Nimue vilket blev en mycket givande vänskap visade det sig. Jag tog mycket seriöst på mitt följande behandlingstest där jag gick igenom, om inte alla, så väldigt många produkter i serien. Mer om mitt Nimue-test finns att läsa här på Spabanken.

Igår var det cosmeceuticalmärket pH Formula som stod på agendan, ett spanskt märke som jobbar med så kallad skin resurfacing. Att förnya hudytan med syror har blivit ett väldigt populärt sätt att minska fina linjer och rynkor, göra hudytan slätare och jämnare, samt få upp lyster och fuktnivån i huden.

personal_20100808_1725805928_20130624_1118086184
Teamet bakom pH Formula har sitt säte i Barcelona.

För finast resultat gör man en kur på ett par gånger, men en gång hjälper också. Produkterna är indelade i olika grupper beroende på vilket hudproblem/status man har: A.G.E., A.C.N.E., M.E.L.A. (som i melanin, för den solskadade huden) och C.R. (Cronical Redness).

–          När det gäller pH-behandlingar pratar vi inte om exfoliering, förklarade Nina, utan om att produkterna går ner och reparerar cellerna.

Syrorna finns i tre styrkor eller koncentrationer varför man pratar om nivå 1, 2 och 3. Den sista och starkaste får bara utföras av läkare, de två första på salong – så kraftfulla är substanserna. Här kommer en genomgång av vad Nina ”gjorde med mig” under den stund jag var där!

Steg ett är som bekant alltid rengöring, Nina toppade den med en total avfettning med en Skin Primer (isopropylalkohol). Rätt starkt och luktade klart läkemedelsaktigt, men det var viktigt att huden var totalt ren förklarade Nina.

2014-10-27 13.22.55

Till min lite känsliga hud valde Nina den mildaste syran, Soft Resurfacing cream med lactobionicsyra, salicylsyra, lacticsyra och retinol. Trots att det är den ”snällaste” kändes den ändå. Det var inte så att jag började skruva på mig, men jag somnade ju inte heller om man säger så…det bränner lätt på huden men inte så att det inte går att stå ut. Det är detta steg som verkligen förfinar hudytan och får fart på cellförnyelsen. När Nina tvättat av allt fick jag känna på huden, jag överdriver inte om jag säger att ytan var len som en sidenpyjamas. Och då har jag inte ens särskilt bra eller fin hy…

Nästa steg var själva I.N.S.T.A.N.T. Mask som Nina redan hunnit prata sig varm om. Även den innehåller syror och ger en lätt stickande och brännande känsla, här jobbar bland annat lacticsyra, mandelsyra och lactobionicsyra. Under tiden som masken låg på (max 10 minuter) höll Nina en liten batteridriven fläkt mot huden – ni vet en sådan där som man kan ha i handväskan när det är sommarhett, jättesmart och det hjälpte mycket mot den varma känslan som förstås inte är helt behaglig. Men som bekant; vill man bli fin…här är det innehållets uppstramande och lyftande effekt man vill åt samt att masken ger en omedelbar förbättring av hudstrukturen. Till och med idag känner jag mig helt uppstramad – det är otroligt, det känns verkligen som om jag varit och lyft mig!

Som avslutning la Nina på flera återfuktande produkter, för det behövs och är också ett sätt att motverka eventuell fjällning som kan ske om man blir torr. Hyaluronsyra, retinol, sheasmör och lite mer syror blev gräddde på moset liksom pH Formulas CC-kräm som till exempel innehåller uva- och uvb-filter, vitamin C och retinol. Krämen skyddar förstås plus att den gör att huden genast ser jämn ut.

Efteråt kändes det som att ett tjockt lock lyfts från mitt ansikte. Det känns rent och fräscht och som sagt – stramt (fast positivt, det tycker man i alla fall om man passerat 40-strecket haha!). Porerna är mindre synliga, hudytan är slät och fin och i alla fall jag tycker att särskilt pannan ser ut som om jag fått 30 botoxinjektioner (inte för att jag testat men min betydligt yngre väninna med lite fina linjer i pannan är i alla fall grymt avundsjuk på resultatet 🙂 ).

2014-10-28 06.48.50_1

I morse såg jag lite röd ut det ska medges men jag hoppas att det lägger sig. Jag hoppas också jag slipper steget med fjällningen men skulle det vara så är det ingen fara, jag bara boostar med massvis av fukt (Nimues Moisturizer Plus tipsade Nina om till exempel) och stannar utom synhåll från allt för mångas blickar, jag har inget särskilt på agendan förrän på fredag… då det däremot ska bli extra kul att se fräsch och fin ut!).

Vill du boka in dig på en sådan här dunderkur hos Nina (eller någon annan salong som jobbar med pH Formula) ska du fråga efter ”pH Formula I.N.S.T.A.N.T. Mask” – och vara beredd att lägga närmare en timme och en tusenlapp. För det får du definitivt synliga resultat, och inte bara en askungeeffekt för en kväll (även om det nog kan vara bra som det också). Enligt Nina ska man kunna se och känna av effekterna minst en vecka i alla fall. Gör du en kur med flera behandlingar håller det förstås längre, särskilt om man sedan går och underhåller resultatet med jämna mellanrum.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier