Stort test av hudvårdsprodukter från Nimue

Som jag skrev i föregående inlägg har jag under drygt två månaders tid testat Nimues hudvård med mycket goda resultat. Här är mina intryck av de testade produkterna. Det är mycket text, jag vet, så hoppa in och läs under de produkter du känner att du är intresserad av.

Cleansing Gel: En lätt, transparent gelé med god mild doft som löddrar lätt till ett vitt krämskum när man masserar den med vatten på fuktig hud. Ger väldigt fräsch känsla utan att torka ut. Lätt exfolierande. En favorit. Man måste dock komma ihåg att pilla bort den lilla geléklump av spillprodukt som lätt bildas efter användning vid öppningen på flaskan, annars sprutar det åt alla håll vid nästa användningstillfälle.

Conditioner/toner: Sprayform. Först förstod jag inte hur den skulle användas. Jag sprayade den direkt i ansiktet, då sved det vid ögonen. Men när man använder den korrekt (tre sprut på en liten bit gasväv eller bomullspad, dra försiktigt över ansiktet och undvik det känsliga ögonområdet) så är den toppen. Den gör en lätt extra exfoliering, är anti-bakteriell och anti-inflammatorisk samt fräschar upp ytterligare.

Enzyme exfoliant: Jag älskar enzympeelingar för att de inte skrubbar hårt på huden som den mekaniska varianten med korn gör. Denna läggs på torr hud för att sedan fuktas. I varje steg masserar man i ett par minuter innan allt sköljs av. Geléformulan är skön och lätt att jobba med, doften är dock rätt hemsk! Efter första intrycket av apelsin övergår doften till våt hund… låt det dock inte avskräcka för den är riktigt bra! Och det skölj ju bort. Första gången blev jag sidenlen, men jag fick också lite fnas. Det gick dock snabbt bort och sedan dess har huden fortsatt vara slät och len…

Multirejuvenating Serum: En rik konsistens utan att vara fet, alltså så som serum är när de är som bäst! Luktar lite lakrits. Skön att lägga på, jag har tagit ett sparsamt sprut morgon och kväll under respektive kräm som följer, och har kvar ännu efter nio veckor (cirka en fjärdedel). I början tog jag mer (två sprut), men nu på slutet har jag börjat snåla på härligheten 😉 Ger jämnare hudton, stimulerar kollagenproduktionen, mjukgör och stramar upp.

Nimue Day: En dagkräm som jag verkligen gillar också, en klar favorit. Det är ju det här med att hitta rätt balans i produkterna som är själva grejen, eller hur? Den här känns så skön att lägga på, förvånansvärt fast och tjock (många är ju supertunna fluids numera) och samtidigt blir jag inte det minsta fet på ytan (och jag har blandhy), den bara håller huden i återfuktad balans på bästa sätt! Lite seg nästan i konsistensen men ger fin, matt yta. Innehåller AHA-komplex, och ska användas med solskydd.

Skin Refirmer: Det här är en riktigt intressant kräm som förutom att boosta kollagenproduktionen och främja elasticiteten i huden också ska minska muskelsammandragningarna, ni vet det där som ger de mimiska linjerna. Den rekommenderas dagtid just för att det är då man rör ansiktet som mest men den kan också användas kvällstid. Fyllig konsistens som återfuktar bra, rekommenderas från +35 år.

Rejuvenating mask: Den här djuprengörande masken har en ganska tjock konsistens som är lätt att jobba med. Känns aktiv och lätt kylande. Innehåller bland annat kaolin (som absorberar överflödigt sebum) och en rad olika eteriska oljor, men också parabener. Känns lätt uppstramande, ger fräsch känsla.

Melano Fade Mask: Denna mask jobbar främst på hyperpigmenteringar men också på att förbättra strukturen och att återfukta. Den ska läggas max en gång i veckan kvällstid vilket gjort att jag glömt ibland, men då jag använt den har det känts bra. Nu är det ju dock så att man måste ha bra med tålamod för att jobb på hyperpigmenteringar, de ger sig ju inte på en vecka eller två…och nu när vårsolen kom så blev jag helt fläckig igen trots spf 40 när jag varit ute! Så, om det ska vara någon vits väntar jag nu med denna till hösten.

Fade Treatment: Denna produkt för pigmentfläckar kommer i tunt stick med en penseltopp som trycker ut produkten successivt. Jag har varit mycket noga med att använda denna och tycker det gett effekt, även om den inte tagit bort fläckarna helt. Den har inte alls räckt så länge som övriga produkter utan har nu varit slut i ett par veckor.

Adult Spot Treatment: En sådan här SOS-produkt är ett måste i necessären! För även om man inte har acneproblem så får ju många kvinnor kvisslor vid en viss tidpunkt i månaden vilket inte är så kul. Lägger man på ett tunt lager på blemman på kvällen är det så gott som borta på morgonen. Toppen!

Vitamin C Moisture Mist: en lyxprodukt, visst, men oj så skön att ha vid datorn och fräscha upp sig med när koncentrationen tryter! Jo för det är faktiskt så jag har den; meningen är ju att den ska ge fukt men den fina doften piggar upp så pass att den kan ersätta det där eftermiddagssuget efter ”nånting”…i alla fall tillfälligt 😉 Dessutom innehåller den ingredienser som är läkande och lugnande för huden.

Element Barrier: Endast 20 ml innehåller den lilla tuben med den åtråvärda krämen som ger skydd vid långa pass framför datorn samt extrema väder- och vindförhållanden. Jag har lagt den ovanpå dagkrämen och visst är den dryg, men man får lära sig att ta mindre för att det ska räcka. Fin konsistens och skön känsla.

Skin Regulator: Ska vi kalla den överkurs? Nej varför det, om man kan göra huden lite bättre med ännu en kräm (och behöver det) varför inte? 😉 Den här jobbar åt båda hållen; den passar både en fet och en torr hud eftersom den som namnet antyder reglerar sebumproduktionen. Lite primerfunktion också då den ger en fin yta för make up då den läggs under en foundation. Jag gillar den för den volymfyllande egenskapen och för att den ger ett klarare intryck! Det var inte alls länge sedan jag inte förstod det där men nu har åren kommit då lyster och klarhet lockar som bin till honung ;-).

Eye Serum: Är man lätt på handen räcker den länge eftersom ett sprut ger mycket mer än man behöver. God doft och känsla, ska dränera, dämpa svullnader under ögat och göra huden fastare. Tror man måste jobba på tid för att se markanta resultat men vist minskar man fina linjer och får fräschare look bara man kommer ihåg att använda den flitigt! 🙂

Ni hudterapeuter som känner er sugna, ta kontakt med Mette Cosmetique. De är återförsäljare av Nimue.

Ni vanliga läsare som är beredda att testa något nytt och söker ett resultatinriktat märke, jag kan varmt rekommendera Nimue! Återförsäljarna står listade på den svenska hemsidan. Se dock till att få ett komplett startkit för bästa effekt och noggranna instruktioner från en duktig terapeut så att ni använder de avancerade produkterna på rätt sätt.

Lycka till!

4 thoughts on “Stort test av hudvårdsprodukter från Nimue

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier