10 tips för ett romantiskt hemmaspa på Alla Hjärtans Dag

Okej. Så du var inställd på en mysig spahelg men allt är fullbokat, eller ni kan i alla fall inte åka. Oavsett om du känner paniken komma krypande eller det bara känns tråkigt, bara lugn. Här kommer mina bästa tips på hur ni kan ordna ett romantiskt hemmaspa på Alla Hjärtans Dag!

För det första, se till att ni är inställda på samma agenda och att din partner har samma vision som du. Det är en riktig romantik-dödare om din andra hälft tänkt storhandla, åka på biltvätt, bokat in tvättstugan eller helt glömt och bestämt att åka skidor/gå på gymmet med en kompis. Allt det där är okej, en annan dag. Söndagen den 14 februari är Er!

För det andra, sänk kraven. Ni måste inte återskapa en nobelmiddag hemma, storstäda hela hemmet eller klä upp er heller för den delen. Snarare klä av er (missförstå mig inte men ska ni involvera vatten blir det svårt med kläderna på!).

För det tredje, lägg bort mobilerna. Att ge sin fulla uppmärksamhet till sin partner är både en fin gest och kommer dessutom få dig själv att komma ner i varv och bli mer fokuserad. Prata istället. Berätta vad du tänkar på. Dröm om framtiden. Att dela sitt innersta är en underskattad kärlekshandling! Det visar att din partner är viktig för dig.

10 tips för romantiskt hemmaspa

Ok nu har vi lagt grunden. Hur skapar man då lite hemmaspa-känsla med romantisk touch? Här nedan listar jag 10 tips och alla kommer inte fungera för alla. Plocka det som funkar för och känns rätt för just er.

Romantiskt bad på Hotel Gams.
  1. Eliminera störande faktorer. Det kan vara allt från dammråttor i hörnen till barn som rycker i dörrhandtaget och mobiler som ringer. Snabbstäda, skaffa barnvakt och sätt mobilen på mute.
  2. Lägg något gott att dricka på kylning (alternativt hetta upp och häll på termos…) och förbered gärna lite plockmat på en bricka som ni ställer i kylen. Det kan vara grönsaksstavar, fruktbitar, goda ostar, choklad, snacks…det ni gillar helt enkelt!
  3. Börja med att ta en skön promenad tillsammans. Gärna till en vacker naturplats i närheten om det finns. Att blicka ut över vatten, pulsa fram bland snötyngda granar eller kanske till och med åka skidor/jogga lätt kan ge den där kontrasten ni behöver mot kontor och teknik som vardagen annars för de flesta är full av.
  4. Plocka fram ett par härliga produkter för duschen och badet. Det kan till exempel vara en kroppsskrubb, hår-/ansiktsmask och kroppslotion/-olja.
  5. Renhet är A och O så börja med att duscha, gärna tillsammans. I duschen, efter att ni tvättat er med en väldoftande duschcréme, kan ni skrubba er med en kroppsskrubb. Hjälp varandra med ryggen och låt det ta tid. Tänk dig in i hur du själv hade velat att en terapeut skrubbade dig. Hastigt hit och dit? Eller med långsamma, rytmiska tag i cirklar?
  6. Skölj er noga och fortsätt med att tvätta håret och att eventuellt applicera en hårinpackning. Om duschen är trång (de flesta duschkabiner är inte gjorda för två!) så får ni självklart göra detta i omgångar och bara rycka ut och hjälpa varandra med ryggarna. Den andra kan göra ett fotbad till exempel så länge eller ägna sig åt rakning/ansiktstvätt och mask eller någon annan vårdande procedur. Eller bara sätta sig, vänta och småprata under tiden!
  7. Har ni badkar hemma? Grattis! Att bada tillsammans kan bli en riktigt skrattfest! 🙂 Att bada två vuxna i ett badkar är ofta för trångt men också väldigt mysigt. Se bara till att inte fylla upp karet för mycket eftersom nivån kommer stiga rejält när ni är två som hoppar i. Har du inget kar hemma kan jag tipsa om en portabel variant jag skrev om här. Självklart droppar ni i en skön badolja med en sensuell och lugnande doft ni båda gillar. Vattnet ska också kännas nästan lite för hett när man kliver i så det inte kallnar för snabbt. Nu skulle ni också kunna plocka fram den där kylda eller upphettade drycken.
  8. Bastu är nästa grädde på moset. Har du en bastu hemma lär jag inte behöva påminna dig om att ni använder den. Men har du testat att droppa lite bastuolja i vattnet som ni stänker på stenarna? Ett måste är att det är en olja som består av äkta eteriska substanser, en så kallad aromaolja, men annars är det fritt fram för vilken doft man gillar. Det finns allt från uppiggande oljor med pepparmint och eukalyptus till fräscha som neroli / apelsin, eller varför inte testa att bland både något kvinnligt och manligt som en blommig doft som jasmin eller ros med någon droppe sandelträ.
  9. En liten ”challenge” är aldrig fel för att sätta lite tvist och bus på ekvationen! Om du inte bor i ett alltför tätt radhusområde eller med känsliga grannar som kan se er, varva bastubadet (eller det heta badkarsbadet) med att springa ut nakna i snön och rulla er! Inte bara sätter det fart på cirkulationen i kroppen att varva värme och kyla, ni kommer känna er som tonåringar på nytt (om ni nu inte redan är det ;-)).
  10. En sista dusch igen lär behövas för att skölja av eventuella masker och inpackningar, badoljor eller badskum, svett eller snö. Sista momentet är att ge huden en ordentlig insmorning. Det är samtidigt ett ypperligt tillfälle att ge varandra en skön massage! 😉 Att massera varandra ökar inte bara välmåendet på så sätt att man får bukt med onda muskelknutar, det lättar spänningar och ökar närheten. Tycker man ryggmassage är svårt kan man pröva hand- eller fotmassage eller bara ge varandra en skön nack- eller skalpmassage. Jag har skrivit en artikel om parmassage för Expressens Hälsoliv där ni kan få bra tips!

Fastna inte i klichéer

Avslappnade, varma, lena och förhoppningvis härligt synkade plockar ni nu fram den där plockbrickan som ni kan mumsa på medan ni förbereder middagen.

Fruktfat

Är matlagning ett stort intresse och ni har haft tid på er att planera – kör på den där nobelmiddagen om det gör er glada! Men vill ni hellre ha tid och ork att krypa upp i soffan för att se en bra film på Netflix går det ju lika bra med lite goda tacos eller någon annat snabbfixat.

Och psst, tänk på att inte fastna i klichéaktiga bilder och uppfattningar. Rosor på bordet och god choklad i all ära men äkta känslor sitter inte där. Det viktiga är att ni fått tid tillsammans och haft möjlighet att pyssla om varandra för att stärka banden och visa er kärlek.

Vill du ge din kära en gåva, har jag gett tips på goda dofter HÄR och med koden LOVE21 får ni 15% rabatt på min senaste spabok ”Spabesökarens 10 budord”! Gäller till den sista februari. Beställ den HÄR.

Happy Valentines!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier