Bästa tipsen för ett romantiskt spabesök

Romantisk ”spabricka” i spasviten på Färna Herrgård. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Alla Hjärtans Dag – rolig dag för somliga, eländig för andra. För det första; tänk inte nödvändigtvis i ”tvåsamhet”, man kan faktiskt visa sig själv fin kärlek också! Och; du måste inte alls ha bokat in ett spabesök för två månader sedan just till idag den 14 februari – det går lika bra att ge bort ett spabesök idag, som sedan upplevs ett annat datum.

Oavsett om du ger lite sparomantik till någon annan eller dig själv. I vilket fall – här är några tips!

Boka privat spasvit

Vill man verkligen gå upp i varandra är det inte säkert att det känns vidare romantiskt att sitta bland andra i bastun eller poolen. Lösningen stavas att leta upp ett spa som har privata spasviter. Detta betyder inte svit i bemärkelsen hotellrum, utan det är ett privat rum/avdelning där man på tu man hand kan nyttja exempelvis en jacuzzi och bastu samt ofta lite produkter. Fråga gärna om det går att lägga till varsitt glas bubbel och ett fruktfat, den möjligheten brukar finnas, ibland ingår det automatiskt.

5 exempel på spa som har privat spasvit:

 • Åkerblads spa i Tällberg,
 • Nordic Spa & Fitness på Grand Hôtel i Stockholm,
 • Copperhill Lodge i Åre,
 • Färna Herrgård,
 • Sparadiset.
Åkerblads spavsit har fall och utsikt över de omgivande dalagårdarna. Foto: Heidi Rovén.

Njut av en duobehandling

Duobehandling, parbehandling…kärt barn har många namn. Upplägget är dock ungefär detsamma, det vill säga att man är två i behandlingsrummet som antingen får exakt samma behandling simultant av varsin terapeut (som massage bredvid varandra), eller varvar olika moment så att en sitter i badet medan den andra får massage och vice versa.

På Hotel Gams i Österrike möttes vi av detta fina bad på rummet efter vår parmassage. Foto: Heidi Rovén.

Just denna grupp av behandlingar kan vara svår att få till tycker jag, alltså att hitta en där upplägget funkar. Det blir lätt lite udda känsla med sin partner OCH en eller till och med två andra i rummet samtidigt. Hur romantiskt liksom? För de flesta – inte. Här nedan ger jag i alla fall ett par exempel på ställen som har duobehandlingar på menyn så får du själv avgöra om det känns som rätt för dig och din käresta eller inte. 🙂

5 exempel på spa som har duobehandling på menyn:

 • Hooks herrgård,
 • Selma City Spa,
 • Elements Spa,
 • Sturebadet,
 • Spa by Us.

Spa med bra parkänsla

Vill man inte göra något av ovanstående (båda hör ju till de dyrare upplevelserna) kan man förstås också ”bara” boka in sig på ett riktigt mysigt spa som passar bra för par. Alla gör det inte tycker jag, vissa gör det särskilt bra. Stämningen ska vara rätt, inramningen och inredningen ska vara lite extra mysig, ja det måste finnas någonting extra i upplägget som gör att det fungerar bra när man är två och vill ha det mysigt ihop. Som en dubbelsäng för relax eller en pool i dämpad belysning!

Jag med min Kristofer på läckra Retreat Club i Falkenberg. Definitivt ett bra parspa!

5 exempel på spa som passar för par;

 • Voltage Lounge (The Steam Hotel),
 • Hotell Havsbaden Spa,
 • The Retreat Club (Falkenberg Strandbad),
 • Salt Creek Spa (Ystad Saltsjöbad),
 • The Spa (Hotel Tylösand).

Ett sista tips!

Det svämmar in 2-för-1-erbjudanden i min inbox så det verkar vara grejen i år att de stora spahotellen lockar par med att man bara behöver betala för en!

Ett tips är därför att gå in på hemsidan till det spa du siktat in dig på och spana efter särskilda Alla Hjärtans Dag-erbjudanden, eller helt enkelt fråga när du ringer, så du inte missar något. Jag menar, varför betala dubbelt om man inte behöver? Dubbel njutning men halva priset låter som en bra ekvation i mina öron. 🙂

P.S. Vill du läsa de tips jag gav förra året kan du göra det här

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier