Yes! Detoxvecka 1 avklarad!

Yippiiie! Detoxen går framåt. En hel vecka utan kaffe, socker, alkohol, dåligt fett, bröd, potatis och andra ”tunga” kolhydrater som pasta med mera…listan på vad jag INTE stoppat i mig som vanligen brukar slinka ner kan nog göras lång är jag rädd…desto stoltare känner jag mig över att ha klarat av hela veckan utan minsta synd!

Det jag lagt märke till är att det inte varit så mycket fysiska cravings jag haft som jag trott utan jag bedömer dem nog mer som psykiska. Med det menar jag att det känns som att vanan över att smarra något speciellt varit lika stor som själva suget efter det (som i och för sig också varit stort ibland).

Igår kväll till exempel bara kände jag (fast att jag var mätt och tillfredsställd efter en jättegod lax och grönskakswok-middag) åhh…jag vill ha NÅGONTING! Jag kunde inte ens sätta fingret på vad det var jag var sugen på…bara det var förbjudet och onyttigt :-), men jag föll inte utan lät bli och kokade mig en kopp örtte istället.

Fattar knappt själv att jag hade en karaktär som höll…är ju såååå lätt att ”fuska” annars. Varför fungerar man så? Varför dras man till det onyttiga och varför är det så svårt att hålla fast vid det som man vet är bra för kroppen? Att jag lyckats så här långt tror jag helt är Annikas förtjänst. Att ha någon att ”gå till” som man stämmer av med gör all skillnad! Dessutom ingår det mail- och sms-stöd i hennes kur så man kan alltid bolla frågor på vägen vilket är toppen.

Men det är inte slut än. Två veckor är kvar och idag ska jag träffa Annika på Buddha Spa som lagt upp denna kur som hon kallar Consciuos detox. Ett par kostförändringar blir det tror jag (det är utlovat, ser till exempel fram emot bröd…om än glutenfritt) samt annat också. Och så ska jag få en till massage…den där ljuva, plågsamma… ;-).

One thought on “Yes! Detoxvecka 1 avklarad!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier